Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.01.2016 15:13:34
Deli članek:

Slovenci v gosteh pri Zlatanu

Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca bo 30. maja odigrala prijateljsko tekmo v gosteh s Švedsko. Kraj bo določen naknadno.

Za Švede bo tekma ogrevanje pred evropskim prvenstvom, Slovenci pa so v pričakovanju kvalifikacij za SP 2018.

Slovenija in Švedska sta se doslej pomerili le enkrat, tudi takrat konec maja leta 2008 na štadionu Ullevi v Göteborgu, domačini pa so takrat slavili z zadetkom Tobiasa Linderotha v 41. minuti. V drugem polčasu je takrat za Švede zaigral tudi Henrik Larsson, ki se je počasi poslavljal od izbrane vrste. Trenutno prvega zvezdnika Švedske, Zlatana Ibrahimoviča, takrat ni bilo v kadru.

Švedska je danes 35. reprezentanca na svetovni FIFA lestvici, njena najvišja uvrstitev pa sega v leto 1994, ko so bili na lestvici celo tretji. Skozi kvalifikacije za Euro 2016 so se nogometaši, ki jih vodi Erik Hamren, prebili do tretjega mesta v skupini z Avstrijo, Rusijo, Črno goro, Lihtenštajnom in Moldavijo, v dodatnih kvalifikacijah pa s 4:3 odpravili Dansko in se tako uvrstili na prvenstvo v Francijo.

Sicer pa rumeno-modre na Euru 2016 čaka izjemno zahtevna skupina, saj se bodo za napredovanje v izločilne boje morali izkazati v boju z Irsko, Italijo in prvo reprezentanco sveta po Fifini lestvici, Belgijo.