Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.10.2015 20:51:45
Deli članek:

Kirm ujel formo za roge, Bezjak povečal Kekovo zadovoljstvo

vszi

Andraž Kirm vnovič potrdil dobro formo, Roman Bezjak zadel v hrvaškem pokalu.

Ne samo v Sloveniji, tudi na sosednjem Hrvaškem in na precej bolj oddaljenem Cipru so bile danes odigrane pokalne tekme. V Opatiji je bil na sporedu lokalni derbi, domači tretjeligaš je gostil velikana Rijeko. Marsikdo je bil prepričan, da bodo Rečani opijanjeni po veličastni zmagi nad Dinamom v hrvaškem prvenstvu, toda četa Matjaža Keka presenečenja ni dopustila. Varovanci štajerskega strokovnjaka, ki so tokrat igrali kar v vijoličastih dresih, so pred 1000 gledalci rutinirano slavili s 3:0, svoj delež k temu je prispeval tudi Roman Bezjak.

Koroškega napadalca so hrvaški novinarji izbrali za najboljšega posameznika obračuna, tudi zaradi zadetka, ki ga je nekdanji član Celja in Ludogorca zabil v 70. minuti, in tudi zaradi močnega strela v 54. minuti, ko je vratar domačih žogo le na kratko odbil do Marina Tomasova, ki mu nato ni bilo težko zadeti. Bezjak je za Rijeko odigral vso tekmo, enako velja za njegovega rojaka Mirala Samardžića.

Na Cipru je dobro formo potrdil Andraž Kirm, ki je za vikend zabil prvi gol v tej sezoni, tokrat pa se je veselil še drugega. Kirmova Omonia se je v Nikoziji pomerila s klubom z dolgim imenom Podosfairiki Athlitiki Enosi Eparxeias Kerynias (PAEEK) in ga pričakovano premagala z 2:0. Prvi gol na tekmi je v 17. minuti zabil irski napadalec Cillian Sheridan, zmago je tik pred koncem zapečatil Kirm, ki je pred obema obračunoma z Ukrajino v dodatnih kvalifikacijah za Euro 2016 očitno v zelo dobri formi.