Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.10.2015 15:18:54
Deli članek:

Rossi in Marquez danes na nogometnem dvoboju

Reuters

V središču športne javnosti sta v zadnjih dneh Valentino Rossi in Marc Marquez.

Prah okrog zadnje dirke moto GP v Sepangu, ko sta se v dirkanju na nož pomerila italijanski superzvezdnik Valentino Rossi in španski čudežni deček Marc Marquez se še ni polegel.

Športno javnost so preplavili številni prispevki z obeh strani, italijanski mediji so se postavili na stran Rossija, španski na stran Marqueza, veliko znanih imen je prav tako v javnost spravilo svojo sodbo. Oglasila sta se seveda tudi oba dirkača, Rossi je trdil, da ga je Marquez zanalašč oviral, Španec je vse skupaj seveda zanikal. In tako naprej in tako dalje. 

Končni razplet je dala komisija, ki je zaradi manevra, ko je Italijan brcnil Marqueza in ga spravil z dirke, Rossija kaznovala, tako da bo moral zadnjo dirko začeti iz zadnje štartne vrste. 

Tu pa zgodbe še ni konec. Danes se bosta namreč Rossi in Marquez pomerila še na nogometni zelenici, in sicer na dvoboju italijanske serie A med Hellas Verono in Fiorentino

profimedia

Za Hellas Verono bo nastopil Marquez, ki bo po vsej verjetnosti začel obračun v začetni enajsterici, barve Fiorentine pa bo branil Rossi, ki bo verjetno začel na klopi za rezervne nogometaše. 

profimedia

Seveda na stadionu Marc'Antonio Bentegodi v Veroni ljubitelji nogometa ne bodo videli Valentina Rossija in Marca Marqueza, temveč Giuseppeja Rossija, odličnega italijanskega nogometaša in Rafaela Marqueza, legendarnega mehiškega branilca. 

A glede na zadnje dogodke v motociklističnem svetu je ta podatek vseeno zabaven, mar ne?