Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
28.10.2015 15:28:57
Deli članek:

Nove spremembe pri Kopru: mlade bo vodil nekdanji član Barcelone

Nikola Miljković

Tektonski premiki v nogometnem klubu iz Kopra se nadaljujejo, zdaj na Bonifiki tudi nekdanji član Barcelone.

Nogometaši Kopra bodo danes odigrali prvo četrtfinalno tekmo slovenskega pokala. Varovanci trenerja Slavka Matića bodo gostovali v Domžalah, kjer si bodo poskušali zagotoviti kar najboljše izhodišče pred povratnim obračunom, ki bo na Bonifiki odigran 4. novembra.

Koprčani, ki so preteklo sezono sklenili prav z zmago v pokalu, ne skrivajo visokih ambicij, povezanih s tem tekmovanjem. "Cilj je osvojiti pokal in si tako zagotoviti nastop na mednarodnem prizorišču," je jasen športni direktor Dušan Petković, a dejstvo je, da je njegov prihod vznemiril nogometne strasti na Obali, prav tako kot prihoda trenerja Slavka Matića in njegovega pomočnika Milana Obradovića.

Vsaj navzven se sicer zdi, da se je dogajanje na Bonifiki medtem umirilo, toda niti najmanjšega dvoma ni o tem, da stanje duha ni ravno obetavno. Niti v klubu niti okrog njega, ampak župan Boris Popović, ki je vse vajeti prevzel v svoje roke, se na to očitno ne ozira preveč. Novim ljudem, s katerimi se je dogovoril za sodelovanje, zaupa in menda je prepričan, da bo z njihovo pomočjo Koper vrnil v vrh slovenskega nogometa. Uradno še vedno predsednik Ante Guberac očitno precej manj, saj je tako rekoč nemogoče spregledati, da v županovi zgodbi ni aktiven, temveč se je umaknil v ozadje. Še več, iz dneva v dan je slišati namigovanja o tem, da le še čaka na primeren trenutek za popoln umik. Kakopak je težko verjeti, da bi se svoji ljubezni kar tako odrekel, a tudi to razkriva marsikaj ...

POMANJKANJE ZAUPANJA
Tudi ozračje v slačilnici naj ne bi bilo najboljše. Vsi igralci nad novim načinom dela, ki temelji na agresivnosti in še veliko več agresivnosti, niso ravno navdušeni, prav tako kot ne nad ravnijo komunikacije, še največjo težavo pa naj bi predstavljalo spoznanje, da je med igralci izginilo prepotrebno medsebojno zaupanje. Očitno ga ni bilo niti med člani strokovnega vodstva. Robert Volk namreč ni več trener vratarjev prve ekipe in je "prekomandiran" v mlajše selekcije, posloviti sta se morala tudi kondicijski trener in fizioterapevt. Če bi bilo vse tako, kot mora biti, tovrstnih premikov bržčas ne bi bilo ...

OKČIĆ SE JE UMAKNIL ŠPANCU
Še vedno pa ostaja tudi veliko neznank, ki jih povzroča zlasti Andy Bara. Gre za hrvaškega menedžerja, ki je po zaslugi Borisa Popovića močno vpet v delovanje koprskega prvoligaša. Imel naj bi celo glavno besedo, in to ne zgolj v povezavi s člansko ekipo, ampak za vse selekcije. Zaradi tega so se zgodile spremembe v nogometni šoli, na čelu katere ni več Nedžad Okčić, ki je za svoje delo požel nemalo pohval. Prevzel je vodenje mladinskega moštva, na vrhu piramide mlajših kategorij pa ga je nasledil španski strokovnjak Luis Aragon Bayona iz Zaragoze.

Pohvali se lahko, da je šest let deloval v Barceloni, kjer je opravljal tudi naloge tehničnega sekretarja, trener z Uefino Pro licenco je bil v Sloveniji že dejaven tudi v dobro znanih kampih katalonskega velikana za otroke. Najbrž ni nepomembna informacija, da je pri tem projektu sodeloval tudi Andy Bara. Bodo na Bonifiki poskušali posnemati znamenito La Masio? Mnogi trenerji nadobudnežev naj bi novemu šefu sicer nasprotovali; prihodnji dnevi utegnejo biti zanimivi.

vszi