Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.10.2015 19:55:41
Deli članek:

Pokal: Polom Olimpije, Maribor razbil Rudar, v polfinalu še Zavrč

alesfevzer.com

Maribor, Zavrč in Celje so trije polfinalisti pokala Slovenije, Koper na prvi tekmi četrtfinala v gosteh boljši od Domžal.

Sreda je bila v slovenskem nogometu rezervirana za štiri tekme četrtfinala pokala. Zavrč, Celje in Maribor so si že zagotovili nastop v polfinalu, poti je konec za v prvenstvu vodilno Olimpijo, prva tekma med Domžalami in Koprom pa se je končala z zmago gostov z 1:0. 

Kot prvi se je med štiri najboljše prebil Zavrč. Slednji je na prvi tekmi z Dravo razočaral, na domačih tleh je le remiziral z 1:1. To je Ptujčanom vlivalo upanje pred povratno tekmo, toda Zavrč je pod vodstvom Milka Djurovskega odločno zakorakal v polfinale. Zmagal je namreč s 3:0, dvakrat je v polno meril Veljko Batrović, med strelce pa se je vpisal tudi Albert Riera. Za legendarnega Španca je bil to prvi gol, odkar nastopa v Sloveniji. Dodajmo, da so gostje tekmo končali z enim manj, v 89. minuti je bil Aleks Pihler izključen zaradi dveh rumenih kartonov.

Prava katastrofa se je pripetila Olimpiji. Ljubljančani so razočarali že na prvi tekmi, ko so doma s Celjem le remizirali (2:2). Toda tedaj je Marijan Pušnik spočil kar nekaj nosilcev igre, seveda v pričakovanju derbija. Zato je bilo pričakovati, da bodo zmaji v Areni Petrol precej bolj razpoloženi, a se to ni zgodilo. Ravno obratno; Celjani so bili spet neprimerno boljši in so goste iz Ljubljane premagali s 3:1, čeprav so celoten drugi polčas odigrali z igralcem manj. Velja dodati, da je Olimpija ob zaostanku z 0:2 zapravila enajstmetrovko, Matic Kotnik je mojstrsko posredoval po strelu Andraža Šporarja.

V polfinale se je prebil tudi Maribor, ki je bil v Ljudskem vrtu s 3:0 boljši od Rudarja. Ta je prvo tekmo v Velenju dobil z 1:0 in se tudi pod Kalvarijo nekaj časa dobro upiral favoriziranemu tekmecu, toda na koncu mu je vseeno moral priznati premoč. Mariborčani so prvi gol zabili v 59. minuti, ko je v polno meril Marwan Kabha, potem sta za visoko zmago zadela še Dare Vršič in kapetan Marcos Tavares.

Drago Wernig - TAKA

V Domžalah se je dolgo zdelo, da se bo tekma končala z 0:0, toda v 88. minuti je za Koper zadel Amar Rahmanović in branilcu pokalnega lovorike priigral zelo lepo prednost pred povratno tekmo na Bonifiki.


ČETRTFINALE SLOVENSKEGA POKALA

Povratne tekme 

DRAVA PTUJ – ZAVRČ 0:3
Batrović (41, 76), Riera (68)
V polfinale Zavrč z rezultatom 4:1.

CELJE – OLIMPIJA 3:1
Firer (23), Spremo (33), Mitrović (79, avtogol); 3:1 Henty (88)
V polfinale Celje z rezultatom 5:3.

MARIBOR – RUDAR VELENJE 3:0
Kabha (59), Vršič (75), Tavares (86)
V polfinale Maribor z rezultatom 3:1.

Prva tekma

DOMŽALE – KOPER 0:1
Rahmanović (89)
Povratna tekma med Koprom in Domžalami bo odigrana 4. novembra.
Drago Wernig - TAKA