Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
28.10.2015 17:56:29
Deli članek:

Bo po menjavi na klopi tudi za Slovenca posijalo sonce?

Bologna Calcio

Še drugi trener v italijanski prvi ligi je plačal davek zaradi slabih rezultatov v novi sezoni.

Padla je druga trenerska glava v serie A v sezoni 2015/16, pri Bologni so se po porazu z Interjem odločili odpustiti Delia Rossija. Klub, ki je pred začetkom sezone na vsak način želel pripeljati Josipa Iličića in Petra Stojanovića, a mu ni uspelo, je na uvodnih desetih tekmah italijanskega prvenstva osvojil vsega šest točk, kar mu je že nadelo etiketo enega od favoritov za izpad med drugoligaše.

Kot je ob slabih rezultatih v navadi, je davek plačal trener. Rossi je dobil nogo, govori se, da ga bo zamenjal nekdanji italijanski selektor Roberto Donadoni. Ob tem se seveda poraja vprašanje, kako bo menjava na trenerski klopi vplivala na status Slovenca, ki igra za Bologno. Marko Krivičić je na stadion Renato Dall'Ara odšel poleti, Koper ga je posodil za eno leto.

Toda 19-letni mladi reprezentant Slovenije za zdaj ni dobil še niti ene priložnosti za dokazovanje. Rossi preprosto ni računal nanj, bolj je zaupal drugim, predvsem izkušenejšim nogometašem. To ga je na koncu stalo službe, ali bo njegov naslednik stvarem stregel tako, da bo zadovoljen tudi Krivičić, pa bomo kakopak šele videli.