Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
16.08.2015 14:18:12
Deli članek:

Kek nezadovoljen z remijem

Grega Wernig

V šestem krogu hrvaškega prvenstva sta se na polnem stadionu Rujevica pomerila Rijeka in Hajduk.

Dvoboj se je končal brez zadetkov, tekmeca pa sta imela ob zadnjem sodnikovem žvižgu samo po deset igralcev na igrišču. Najprej je moral v 16. minuti pri domačih z igrišča Moises, trener Matjaž Kek pa je mnenja, da je bila Brazilčeva izključitev prestroga. "Odločilni trenutek se je zgodil v 16. minuti in tekma je odšla v neželeno smer, čeprav smo dobro odgovorili z igralcem manj," je povedal slovenski strokovnjak. "Bil sem blizu, ampak sodniške odločitve komentiram samo jaz in sem videti prav smešen. Pravijo, da iščem alibi. Ampak alibi za kaj? Naj ljudje, ki morajo, pogledajo posnetke, saj je bilo dovolj kamer. Nepravica se ne more popraviti. Moises je bil izključen - konec zgodbe," je razložil Kek, ki je še dodal, da je prav ta izključitev prinesla prednost gostom.

Po dobri uri igre pa je moral pri gostih z igrišča Velazquez, in do konca sta ekipi spet imeli enako število igralcev na igrišču. "Takrat nam je že zmanjkalo moči. Ko igraš tako dolgo z deseterico, bi moral biti zadovoljen s točko, ampak jaz nisem." je zaključil strateg Rijeke.

V dresu domače ekipe je vso tekmo odigral Miral Samardžić, medtem ko je moral njegov soigralec Roman Bezjak dvoboj izpustiti zaradi izključitve v prejšnjem krogu.

Rijeka je po uvodnih šestih tekmah hrvaškega prvenstva še vedno neporažena, a ima vsega eno zmago (pet remijev). Na lestvici jo najdemo na tretjem mestu, štiri točke za vodilnim Dinamom.