stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 15.08.2015 22:36:03

V Kopru brez zmagovalca

Nogometaši Luke Koper in velenjskega Rudarja so se v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1

Kanarčki so malce izboljšali statistiko igranja pod drugim "mandatom" Rodolfa Vanolija. Na 15 prvenstvenih tekmah so namreč doživeli kar osem porazov in zgolj tri zmage. Nov neodločen izid pa so dodali danes, in to zasluženo, saj sta ekipi dobili vsaka po en polčas. Obe ekipi tudi ostajata pri dnu lestvice s po petimi točkami.

Tekma se je začela z minuto molka v spomin na tragično preminulega nekdanjega vratarja Kopra Janka Germeka. Sicer pa so bili v prvem polčasu boljši tekmec gosti. V deveti minuti je pred Vasjo Simčiča sam pritekel Luka Prašnikar, a se je koprski vratar izkazal.

V 21. minuti pa so Velenjčani povedli z 1:0. Mario Babić je s prostega strela po tleh podal do Davida Kašnika, ki je iznajdljivo zadel z osmih metrov. V 44. minuti je na drugi strani Damir Hadžić po prekinitvi sicer zadel z glavo, a iz prepovedanega položaja.

Koprčani so drugi polčas začeli precej bolj aktivno. Že v 47. minuti je Ivica Guberac streljal s 16 metrov, Matej Radan pa je žogo odbil v kot. Takoj zatem je iz kota podal Guberac, na drugi vratnici pa se je najbolje znašel Matej Palčič, ki je žogo poslal mrežo za 1:1.



Novo priložnost so imeli domači v 67. minuti, ko je po podaji Domna Črnigoja iz obrata streljal Jaka Štromajer, a je bil velenjski vratar dobro postavljen. Tri minute pozneje je z 18 metrov sprožil Črnigoj, žoga pa je oplazila prečko, kar je bila zadnja večja priložnost na tekmi.

KOPER - RUDAR 1:1 (0:1)

Koper - Stadion Bonifika, gledalcev 500, sodniki: Žganec (Ljubljana), Rojko (Logatec) in Zupančič (Moravče).
Strelca: 0:1 Kašnik (21.), 1:1 Palčič (48.).
Koper: Simčič, Palčič, Halilović (od 69. Tomić), Hadžić, Radujko, Guberac, Krivičić, Črnigoj, Šimurina (od 76. Andrejašič), Štromajer, Pavić (od 46. Ivančić). Trener: Rodolfo Vanoli.
Rudar: Radan, Jahić, Žitko, Kašnik, Ihbeisheh, Tolimir, Prašnikar, Bolha, M. Babić (od 85. Grbić), Kocić (od 64. Krcić), Trifković (od 89. Plesec). Trener: Jernej Javornik.
Rumeni kartoni: Šimurina, Guberac, Štromajer; Bolha, Tolimir, Kašnik, Žitko.
Rdeči karton: -

Članki iz rubrike