Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 15.08.2015 22:23:35

Goričani ugnali še Domžalčane

Nogometaši Gorice nadaljujejo z odličnimi predstavami, tokrat so v gosteh premagali Domžale.

Gorica še naprej preseneča. V Domžalah je prišla že do pete zmage v sezoni, ki jo bo zadržala na prvem mestu na lestvici. Novogoriški junak je postal Matija Širok, ki je v 86. minuti dosegel zmagoviti zadetek. Domžalčani so doživeli tretji poraz, v uteho pa jim je dejstvo, da so na domačem igrišču končno dosegli zadetek. Tokrat celo dva. So pa izgubili prvič proti belo-modrim po novembru 2011.

Novogoričani so tekmo dobro odprli in povedli v peti minuti, potem ko je z dobrih desetih metrov zadel Blessing Eleke. Domžalčani pa so zatem v prvem polčasu izpeljali več nevarnih akcij, eno že v sedmi minuti, ko je Matej Podlogar prodrl pred vrata Gorice, Grega Sorčan pa je njegov strel iz bližine ukrotil.

V 11. minuti je bil Sorčan spet na pravem mestu po strelu Matica Črnica z 20 metrov. Devet minut zatem je Črnic spet namučil Sorčana, ki je žogo s konicami prstov odbil v kot. V 25. minuti pa so domači le izenačili. Nejc Skubic je že petič v sezoni podal za zadetek, tega je dosegel Benjamin Morel s strelom v spodnji desni kot goriških vrat.

V uvodu drugega polčasa so Domžalčani znova zagrozili. Morel je izvedel prosti strel z leve strani, Sorčan je žogo odbil do Darka Zeca, na golovi črti pa mu je zadetek preprečil Matija Širok. Žoga se je spet odbila do Zeca, ki pa je v drugo zadel prečko.

V 56. minuti pa so gosti spet povedli, znova je bil strelec razpoloženi Eleke, ki je iz bližine zadel po podaji Marka Nunića z desne strani. Toda gostitelji so takoj odgovorili in izenačili po zaslugi rezervista Antonia Manceja, ki je s petih metrov unovčil podajo Matica Črnica ter dosegel svoj tretji zadetek na četrti tekmi v prvenstvu.



Potem sta obe ekipi uprizorili še kar nekaj nevarnih akcij, v 84. minuti pa najnevarnejšo Goričani. Nunić je pobegnil po desni strani kazenskega prostora, strelja, vratar domačih Nejc Vidmar pa je žogo odbil v kot. Domači čuvaj mreže se je izkazal tudi po kotu, ko je bil spet sam pred njim Nunić.

V 86. minuti pa so Primorci prišli do zmagovitega zadetka, ko je Matija Širok lepo zadel v levi kot domačih vrat po slabem izbijanju Dejana Trajkovskega. Dve minuti zatem je na drugi strani nekdanji član Gorice Amedej Vetrih s 13 metrov meril malce čez gol.

DOMŽALE - GORICA 2:3 (1:1)

Domžale - Športni park. 1100 gledalcev. Glavni sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj)
Strelci: 0:1 Eleke (5.), 1:1 Morel (25.), 1:2 Eleke (56.), 2:2 Mance (58.), 2:3 Širok (86.).
Domžale: Vidmar, Trajkovski, Horić, Dobrovoljc, Skubic, Zec, Vetrih, Črnic (od 81. Šišić), Majer (od 69. Horvat), Morel, Podlogar (od 55. Mance). Trener: Luka Elsner.
Gorica: Sorčan, Celcer, Jogan, Gregorič, Širok, Humar, Škarabot, Džuzdanović, Arčon (od 32. Martinović), Eleke (od 81. Burgić), Nunić.  Trener: Miran Srebrnič.
Rumeni kartoni: Črnic, Horić; Džuzdanović, Humar, Škarabot 
Rdeči karton: -

Članki iz rubrike