Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
13.06.2015 15:16:38
Deli članek:

Novega zanima, kaj zares zmore

nufc.co.uk

Kolikšne so možnosti, da bo Haris Vučkić ostal pri Newcastle Unitedu?

Slovenski nogomet v tem trenutku premore dve sagi, ki se vlečeta že v nedogled, končnega odgovora pa kljub temu še nismo dobili. V prvi ima glavno vlogo Samir Handanović, ki kljub več mesecev dolgim pogajanjem še ni podpisal nove pogodbe z Interjem, v vsem tem času pa se govorice o domnevnem zanimanju Rome, Paris Saint Germaina, Manchester Cityja in še koga vsekakor niso umirile. V drugi je osrednji "junak" Haris Vučkić, ki je drugi del sezone že res preživel le v drugi škotski ligi, a v dresu kultnega Rangersa vseeno prikazal nemalo zelo dobrih partij. Če bi igral za kogarkoli drugega iz tega ranga tekmovanja, ga bržčas ne bi nihče niti povohal, a Rangers je ne glede na vse še vedno Rangers.

Na Ibroxu bi Slovenca kakopak z največjim veseljem zadržali, a Vučkić je to okolje za zdaj prerasel. Precej večje vprašanje pa je, kaj ga čaka v prihodnji sezoni. Z Newcastle Unitedom ga veže še enoletna pogodba, nedolgo tega se je zdelo, da bodo slednjo zagotovo predčasno prekinili. Nato naj bi uprava zaradi velikega zanimanja (z njim se povezuje Watford, Bournemouth, Norwich City, Nottingham Forest …) sklenila, da ga bo raje prodala in vsaj nekaj zaslužila. Toda zatem je prišlo do spremembe na trenerski klopi in na St James' Park je prišel Steve McClaren. Pa se je spet menda vse spremenilo.

Nekdanji selektor Anglije želi po poročanju lokalnih medijev najprej v živo preizkusiti vse nogometaše, ki so pod pogodbo, šele nato se bo odločil, kdo lahko gre in kdo mora ostati. Prav tako naj bi 54-letnik pod drobnogled že vzel tudi Vučkićev dosje in bil – bojda – zadovoljen s tem, kar je videl. Ali je to res ali ne, bomo jasno šele videli, ne glede na vse pa otroka Domžal zagotovo čaka še kako zanimivo poletje 2015.