Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
13.06.2015 12:58:48
Deli članek:

Šuker: Huligani ne smejo zmagati

Grega Wernig

Po kvalifikacijski tekmi za EP 2016 med Hrvaško in Italijo je Hrvaška nogometna zveza (HNS) strogo obsodila dejanje huliganov.

Poročali smo, da so v petekm pred praznimi tribunami splitskega stadiona Poljud pomerili Hrvati in Italijani ter da so bili pred srečanjem na delu nepridipravi, ki so na travnato površino izrisali svastiko, oziroma travo pokosili tako, da se je na njej pokazal simbol, ki ga je privzela Hitlerjeva nacistična stranka.


Zaradi tega je športni svet obšel škandal, ki ga bo HNS tudi drago finačno plačala. Vodilni možje hrvaške zveze so strogo obsodili dejanje in upajo, da bodo policisti prijeli osebe, ki so za to krive.
"Šlo je za sabotažo in od policije zahtevamo, da razišče to kriminalno dejanje," je dejal predstavnik za medije Tomislav Pacak.

Bolj zgovoren je bil na izredni novinarski konferenci predsednik HNS, nekdanji odlični nogometaš Davor Šuker: "Zelo sem razočaran, da ta nogometna tekma ni bila že na vsem začetku spektakel, ki bi si ga zaslužili. Žal mi je za igralce, trenerje, ... Vse, kar si želim od institucij, ki so za to zadolžene, da opravijo svoje delo in pomagajo nogometu. Nogomet je najpomembnejša postranska stvar na svetu in v njem se vsi najdemo. Videli ste, kaj se je zgodilo sinoči. Ogorčen sem. Upam, da huligani ne bodo zmagali. Od vseh, ki se jih to zadeva zahtevam, da se zaščiti hrvaški nogomet, našo državo in mesto Split," je dejal Šuker.

Kasneje se je tudi že malo pošalil, ko ga je sedma sila vprašala, ali bo HNS angažirala kakšne posebne preiskovalce, ki bi ugotovili, kaj natančno se je zgodilo in kdo je odgovoren. Odgovoril je: "Da, prišel bo Horatio iz serije 'Na kraju zločina'"