Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
31.01.2015 09:12:05
Deli članek:

Krhin: Vesel sem, da me Inter ni hotel prodati

Ugibanj o nadaljnji usodi Reneja Krhina je konec. Svoj prostor pod soncem in vrnitev v tekmovalni ritem bo iskal v španski primeri division, preselil se bo v Cordobo.

Da bi Rene Krhin lahko kariero nadaljeval v španski Cordobi, se je omenjalo že kar nekaj časa, toda nato se je zdelo, da s selitvijo v Andaluzijo vendarle ne bo nič. Po nekaterih informacijah naj bi 24-letni vezist pred dnevi ponudbo zavrnil, toda v zgodnjem petkovem popoldnevu se je izkazalo, da se bo v nadaljevanju sezone preizkusil v primeri division. Cordoba je po dvajsetih odigranih krogih na 15. mestu na lestvici, danes trenerja Miroslava Đukića in njegove varovance čaka gostovanje v Vigu pri Celti. Seveda še brez nove moči iz Jakobskega Dola.

Namen je jasen. Rad bi čim več igral in pomagal moštvu. Motivacija je na najvišji mogoči ravni, lačen sem igranja in dokazovanja v novem okolju.

"Predvideno je, da bom v Španijo odpotoval v ponedeljek," je po sklenjenem dogovoru povedal Rene Krhin. "Verjamem, da je to v tem trenutku najboljša rešitev. Zame je nadvse pomembno, da me je v ekipi želel trener Miroslav Đukić. Veselim se izziva v novi ligi, v novi državi. Z zadovoljstvom se bom preizkusil v primeri division," je nadaljeval otrok Maribora, ki bo imel v Cordobi do konca sezone status posojenega igralca Interja, s katerim ima sklenjeno pogodbo do leta 2016. In to je tudi vse. Ni nobenega dodatka o možnosti ali obvezi odkupa pogodbe.

"Vesel sem, da me Inter ni hotel prodati. Oziroma da se bom poleti vrnil in nedvomno bom storil vse, kar je v mojih močeh, da bi si v novem klubu čim prej izboril mesto v ekipi. Namen je jasen. Rad bi čim več igral in pomagal moštvu. Motivacija je na najvišji mogoči ravni, lačen sem igranja in dokazovanja v novem okolju. Upal sem, da mi bo v tej sezoni uspelo pri Interju. V pripravah mi je šlo zelo dobro, toda potem sem bil zaradi poškodbe mesec dni na prisilnem počitku. Zdaj se znova počutim zelo dobro in res močno verjamem, da se bo moja pripravljenost le še stopnjevala. In da bodo igre temu primerne," je še povedal Rene Krhin.

Njegovo slovo od San Sira je kakopak pričakovano, saj je kot na dlani, da potrebuje redno igranje. Če se mu bo uspelo v Španiji vrniti v tekmovalni ritem, bi to gotovo razveselilo tudi Srečka Katanca, ki ga še ni prečrtal. Selektor ga še vedno čaka.