Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.01.2015 21:11:56
Deli članek:

Ginola se je umaknil iz predsedniške dirke

vszi

Čeprav je David Ginola še pred kratkim nameraval kandidirati za predsednika svetovne nogometne organizacije, se je zdaj moral umakniti.

Nekdanjemu francoskemu reprezentantu ni uspelo pridobiti podpore petih nogometnih asociacij, kar je pogoj za kandidaturo. "Na žalost ne bom mogel nadaljevati s kandidaturo za predsednika Fife," je povedal 47-letnik. Njegovo kampanjo je s približno 330 tisoč evri podprla ena od vodilnih stavniških hiš. V programu pa je imel zapisano tudi to, da bi moško in žensko svetovno prvenstvo organizirali hkrati.

"Prevevajo me mešani občutki, razočaranje, jeza in obenem upanje. Zelo sem ponosen na svojo kampanjo in stvari, ki sem jih predlagal za izboljšanje nogometa. Če se bo v prihodnjih mesecih ali letih na najvišji ravni odločalo o vsaj eni moji zamisli, potem bo to zame zmaga," je dejal Ginola.

Zato pa bodo 78-letnemu Seppu Blatterju, ki kandidira že za svoj peti mandat na čelu Fife, na volitvah konec maja konkurenco delali šef nizozemske zveze Michael van Praag, nekdaj najboljši nogometaš na zemeljski obli Luis Figo in podpredsednik azijske zveze Jordanec Ali Bin Al Hussein.