Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Iztok Lukner
Iztok Lukner
28.09.2014 20:07:13
Deli članek:

Kampl podal za zmago

Red Bull Salzburg

Derbi desetega kroga avstrijskega prvenstva se je igral na Dunaju, kjer je pri Rapidu gostoval Salzburg.

Za gosti je zelo slabo obdobje, v katerem so nanizali tri zaporedne prvenstvene poraze. Svoje merilne naprave so popravili v domačem pokalu, v katerem so kar z 12:1 odpravili nižjeligaša Wiener SK.

Na Dunaj pa so prišli z željo, da bi vendarle prekinili črno serijo in to jim je tudi uspelo. Zeleno-bele so ugnali z 2:1. Zanimivo pa je, da so vsi trije zadetki padli v izdihljajih dvoboja.

Gostje so povedli v 84. minuti, ko je zadel Bruno, pet minut pozneje je bilo že 0:2. Po podaji Kevina Kampla je zadel Alan. V četrti minuti sodniškega podaljška je častni gol za domačine prispeval Prosenik. Medtem ko je Kampl v dresu rdečih bikov odigral celo srečanje, je Robert Berić za Rapid igral do 83. minute.

Salzburg ostaja drugi, tri točke za vodilnim WAC-em, ki je bil v soboto z 2:1 boljši od Admire - Tadej Trdina je za zmagovalce igral do 72. minute. Tretjeuvrščeni Rapid ima še šest točk manj od rdečih bikov.

LIERSE DO TOČKE V LIEGEU
Slaviša Stojanović je s svojim Liersom v devetem krogu belgijskega prvenstva gostoval pri Standardu v Liegeu. Desetkratni državni prvak je v zadnjih desetih minutah prvega polčasa zadel dvakrat in vodil z 2:0. Gostje se vseeno niso predali, njihova vztrajnost pa je bila na koncu tudi poplačana. Po dobri uri igre so izid znižali, nato pa ostali le z desetimi igralci v polju. Vendar so bili domačini številčno močnejši le osem minut, saj je takrat svoj drugi rumeni karton prejel dvakratni strelec Van Damme. V igri desetih proti desetim so se bolje znašli gostje in v 90. minuti izenačili. S tem so svojo bero točk povišali na šest, kar je še vedno dovolj le za zadnje mesto na lestvici, vendar pa so tekmeci zdaj že zelo blizu.

V desetem krogu bolgarskega prvenstva je Ludogorec doživel svoj drugi poraz. V derbiju je gostoval pri Levskem in izgubil s 3:2. Roman Bezjak je za goste igral vseh devetdeset minut. Aktualni prvak pa je zdaj pet, a za vodilnim CSKA-jem iz Sofije zaostaja vsega dve točki.

St. Gallen je v 10. krogu švicarskega prvenstva vknjižil drugo zaporedno in skupno četrto zmago v sezoni. Uspešen je bil na gostovanju pri zadnjeuvrščenem Luzernu, ki ga je premagal z 2:1. Džengis Čavušević je za goste igral do 61. minute, njegov klub pa na lestvici zaseda peto mesto.

V osmem krogu nemškega drugoligaškega prvensva je zadnjeuvrščeni FSV Frankfurt le prekinil niz treh zaporednih porazov. V dvoboju s St. Paulijem se je zdelo, da bo celo zmagal, a so gostje v 86. minuti izid uspeli izenačiti na 3:3, kar je bil tudi končni rezultat. Zlatko Dedić je za domače igral od 77. minute.

DEBRECEN V KRIZI
Aktualnemu madžarskemu prvaku Debrecenu ne gre po načrtih. V devetem krogu madžarskega prvenstva je namreč še četrtič izgubil. Tokrat je moral premoč priznati Paksu. Domačini so slavili z 2:1, do zmage pa prišli z zadetkom v drugi minuti sodniškega dodatka. Reneja Miheliča in Daliborja Volaša ni bilo v postavi gostov.

Precej več razlogov za zadovoljstvo ima trener japonskega drugoligaša Avispe Fukuoke Marijan Pušnik. Njegovi varovanci so na gostovanju pri Toyami vendarle uspeli prekiniti niz treh porazov. Z zmago (2:1) pa so osem krogov pred koncem sezone ostali v boju za šesto mesto, ki prinaša uvrstitev v dodatne kvalifikacije za napredovanje. Za njim zdaj zaostajajo štiri točke.

Končala pa se je uspešna serija kitajskega drugoligaša Qingdao Jonoona, ki ga vodi nekdanji selektor mlade reprezentance Tomaž Kavčič. Po dvanajstih krogih brez poraza (deset zmag in dva remija) je bil od Kavčičevih fantov v 25. krogu z 2:1 boljši Shenzhen Ruby. Qingdao Jonoon na lestvici drži tretje mesto, za drugim, ki prinaša vozovnico za elito, pa zaostaja tri točke. Do konca je še pet krogov.

Končnica se igra v elitnem kazahstanskem prvenstvu, kjer ima največ možnosti za naslov prvaka Kairat. V njej pa sodeluje tudi Kaisar. Ekipa iz Kizilorde se je v nedeljo pomerila z drugouvrščeno Astano. Ko je že kazalo, da bodo točke ostale doma, so gostje nekaj trenutkov pred zadnjim sodnikovim žvižgom izenačili na 1:1. Matic Maruško je za Kaisar - na lestvici drži četrto mesto - igral do 88. minute.

Svojega predstavnika imamo tudi v skupini za obstanek, kjer je Rok Roj član Taraza. Slednji je gostoval pri Irtyshu, tekmeca pa sta se razšla brez zadetkov. Roja ni bilo v postavi gostov.

V petem krogu grške lige je PAS Giannina gostovala pri Veiri in izgubila z 2:0. Za goste je do 71. minute igral reprezentančni branilec Andraž Struna. PAS Giannina ima na svojem računu zmago, dva remija in dva poraza.

Najboljši ciprski klubi so odigrali tekme petega kroga. Omonia je gostovala pri Ethnikosu Achnasu in izgubila z 1:0. To je bil njen drugi poraz v sezoni (dve zmagi in remi), Andraž Kirm je za goste igral celo tekmo.

Po štirih krogih turškega drugoligaškega tekmovanja so s tremi zmagami in remijem na vrhu tri ekipe. Med njimi je tudi Antalyaspor, ki je tokrat s 3:0 odpravila Gaziantep BB. Med vratnicama domačega moštva je svoje mesto zasedel Sašo Fornezzi, ki je na začetku sezone v 360 minutah tako prejel le dva zadetka.