900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA/nu
STA/nu
0 27.09.2014 20:10:02

Dobra popotnica za večni derbi

Nikola Miljković
Nogometaši Olimpije so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper s 4:0 (2:0).
Ljubljančani so bili boljši že v prvem prvenstvenem obračunu pred natančno mesecem dni na Obali, po remiju Maribora proti Radomljam in porazu vodilnih Domžal v Celju pa se jim je ponudila priložnost, da znižajo zaostanek za vodilnima v ligi.

Tekmeca sta nastopila nekoliko oslabljena, oba pa sta v 10. krogu izgubili, zato je bil uspeh še toliko bolj pomemben za povrnitev samozavesti.

Prva prava akcija se je zgodila v 12. minuti in ta je tudi prinesla spremembo izida. S kakšnih 20 metrov je gol za Olimpijo dosegel Miha Zajc.

Nekoliko agresivneje so nato zaigrali Koprčani, v 28. minuti je Jaka Štomajer dodobra ogrel dlani vratarja Aljaža Ivačiča. Ljubljanski vratar je bil od Štromajerja spretnejši tudi štiri minute kasneje. Nato je bil na nasprotni strani nenatančen Omladič, ki je streljal naravnost v naročje Božidarja Radoševića.


V 42. minuti je Omladič streljal še enkrat mimo vrat. A podjetna igra Ljubljančanov je bila nagrajena ob izteku polčasa, ko je na 2:0 povišal Andraž Šporar, ki je izkoristil napako koprske obrambe.

Tudi v uvodu drugega dela so bili Koprčani nekoliko več pri žogi, a so zmaji tekmecem uspešno preprečevali gradnjo napada. Ljubljančani so v 66. minuti po Omladičevi podaji s kota povedli s 3:0, z glavo je zadel Aris Zarifović. Le minuto pozneje je zadel še Šporar, a iz prepovedanega položaja. Ljubljančani so v nadaljevanju nadzorovali potek srečanja in zasluženo osvojili nove tri točke. Zmago je tik pred koncem z bele točke potrdil Omladič.

Naslednji krog bo na vrsti prihodnjo soboto. Olimpijo gostovanje pri državnih prvakih v Ljudskem vrtu, kjer bodo naleteli tudi na zanesljivo nekoliko utrujene Mariborčane, ki jih med tednom v Gelsenkirchnu čaka nastop v ligi prvakov. Koper bo na Bonifiki gostil primorske tekmece iz Gorice.

Olimpija - Luka Koper 4:0 (2:0)

Ljubljana - Stadion Stožice, gledalcev 600, sodniki: Vinčić (Maribor), Ul (Šentilj), Friš (Sladki Vrh).
Strelci: 1:0 Zajc (12.), 2:0 Šporar (45.), 3:0 Zarifović (66.), 4:0 Omladić (89., 11-m).
OLIMPIJA: Ivačič, Jović, Zajc, Matić, Šporar (od 85. Đurković), Vukćević (od 87. Corn), Delamea, Omladič, Kapun, Zarifović (od 79. Bajrić), Mitrović.
LUKA KOPER: Radošević, Gregorič, Šme, Guberac, Žibert (od 82. Krivičič), Delić, Štulac, Srečković (od 74. Lotrič), Hadžić, Štromajer (od 69. Mitrović), Pučko.
Rumeni kartoni: Matić; Gregorič, Guberac, Žibert.

Članki iz rubrike