reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA/nu
STA/nu
0 28.09.2014 18:09:58

Zavrč končal strelski post

Grega Wernig
Nogometaši Zavrča so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije na Ptuju premagali velenjski Rudar z 1:0 (0:0).
Zavrč je dosegel šesto zmago v sezoni, prekinil niz treh tekem brez polnega izkupička in se na lestvici zavihtel na četrto mesto.

Rudar je ostal sedmi, vendar pa se je velenjska serija brez zmage na Ptuju raztegnila na štiri tekme. V tem času so varovanci trenerja Jerneja Javornika osvojili vsega točko.

Prvi polčas ni postregel z vznemirljivo predstavo, igra je v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma. Po dokaj dinamičnem uvodu je v nadaljevanju ritem močno padel, tekmeca nista želela tvegati, v obojestransko dokaj previdni igri pa so si edino pravo priložnost v 18. minuti priigrali domači nogometaši, ko se je Dejan Polič znašel v lepem položaju, njegov strel pa so gostujoči branilci pravočasno zaustavili in žogo izbili v kot.

Začetek drugega polčasa je bil vsebinsko precej bogatejši. Prvo resno akcijo so v 47. minuti uprizorili nogometaši iz Šaleške doline, ko je Mario Babić poslal nevaren predložek proti vratom domačih, kjer je bil za las prekratek Dalibor Radujko.

Le šest minut pozneje je okoli 700 gledalcev videlo prvi (in edini) zadetek na tekmi. Robert Brdar je lepo sprejel žogo in jo s petih metrov spravil v levi zgornji kot vrat gostujočega vratarja Matjaža Rozmana.

Zavrčani so se po več kot 300-minutnem strelskem postu znova veselili prvenstvenega zadetka, v nadaljevanju pa ubranili minimalno prednost.

V 71. minuti so sicer zapravili priložnost za nov zadetek, ko se je Nenad Dedić po samostojnem prodoru znašel sam pred Rozmanom, a je velenjski čuvaj mreže preprečil najhujše. Na drugi strani se je v 80. minuti v lepi priložnosti znašel Elvedin Džinić, njegov strel pa je le za malo zgrešil cilj.

Zavrč bo v prihodnjem krogu gostoval v Domžalah, Velenjčani pa bodo gostili Kalcer iz Radomelj. Obe tekmi bosta v soboto, 4. oktobra.

Zavrč - Rudar Velenje 1:0 (0:0)

Ptuj - mestni stadion, gledalcev 700, sodniki: Žganec (Ljubljana), Klančnik (Slovenj Gradec), Benc (Rače).
Strelec: 1:0 Brdar (53.).
ZAVRČ: Ranilović, Dedić (od 78. Matjašič), Datković, Kristić, Sambolec (od 63. Čeh), Dugolin, Cvek, Šafarič, Brdar, Polič, Antolek (od 55. Kelenc).
RUDAR VELENJE: Rozman, Jahić, Knezović, Džinić, Klinar (od 76. Plesec), Stjepanović (od 60. Trifković), Črnčič, Babić (od 83. Kocić), Radujko, Firer, Jelić.
Rumeni kartoni: Antolek, Brdar; Stjepanović, Trifković, Džinić, Radujko.
Rdeč karton: /.

Članki iz rubrike