Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 28.09.2014 10:59:56

Če bi bili bolj zbrani, bi bili boljši

Grega Wernig
Še tretjič zapored bo Zavrč igral v vlogi domačina. Na Ptuju, kjer Haložani gostujejo zaradi gradbenih del na završkem objektu, bo danes ob 18. uri gostoval Rudar.
To bo čisto pravi dvoboj ne ravno najbolj učinkovitih. Zavrč se je zadnjega gola veselil pred 294 minutami, Rudar je na preteklih dveh obračunih v polno meril le enkrat, ob tem pa zapravil kopico priložnosti.
To velja predvsem za sredin obračun z državnim prvakom Mariborom, ko so knapi na stadionu Ob jezeru dejansko premagali kar sami sebe. Priigrali so si veliko, a kaj ko so zapravili prav vse, nato pa bili kaznovani na najbolj krut način. Brazilski kapetan Maribora Marcos Tavares je Rudar kaznovan v 93. minuti obračuna! »Imamo težave z realizacijo,« priznava trener Zavrča Željko Orehovec, ki ga lahko pred tokratnim obračunom še dodatno skrbi, da zaradi prejetih štirih rumenih kartonov ne bo mogel igrati hrvaški napadalec Dino Kresinger. »Nekaj bomo morali narediti, a res je, da imamo urnik natrpan s tekmami, zato je težko na treningih narediti kaj konkretnega. Škoda, da smo tako nezbrani. Če bi bili bolj zbrani, bi bil naš položaj na lestvici še boljši. No, toda ne glede na vse moramo biti zadovoljni,« priznava hrvaški strokovnjak, ki se na četrtem mestu kakopak počuti precej bolje kot njegov velenjski kolega na sedmem.
Jernej Javornik in njegovi varovanci so v novo sezono krenili pod pričakovanji, toda če sodimo po igri, ki jo je Rudar prikazal na tekmi z Mariborom, potem se zdi, da so lepši časi pred vrati. »Igra je vsekakor dober obet za naprej,« se strinja Javornik in dodaja: »Že na naslednji tekmi, torej proti Zavrču, bomo poskušali priti do tega, kar se nam je tokrat izmuznilo med prsti.« Rudar se v enajsti krog 1. SNL podaja brez kaznovanih nogometašev.

Članki iz rubrike