Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
11.10.2024 08:10:24
Deli članek:

Aćimovićevi bojevniki pred ključnim spopadom za evropsko prvenstvo. Večer za uresničitev sanj Plus

MPA

Slovenki upi nocoj z Avstrijo.

Pred mlado slovensko reprezentanco je še zadnja preizkušnja rednega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo. In odločilna. Izbranci Mileta Aćimovića se bodo v Dunajskem Novem mestu udarili z Avstrijci, z zmago pa bi (skoraj gotovo) postali udeleženci zaključnega turnirja, ki bo prihodnje leto na Slovaškem. Morda ves izkupiček ne bi bil dovolj za prvo mesto v skupini, a bi bili naši upi med tremi najboljšimi drugouvrščenimi zasedbami, ki se bodo prav tako neposredno uvrstile na Euro. Morebitna remi ali poraz bi poskrbela za nekaj negotovosti.

Wiener Neustadt oziroma Dunajsko Novo mesto bi utegnilo postati prizorišče, ki bo imelo pomembno mesto v zgodovini slovenskega reprezentančnega nogometa. Zdajšnja generacija U-21 ima namreč priložnost, da si kot prva na sončni strani Alp zagotovi nastop na evropskem prvenstvu skozi kvalifikacije. Fantje so jo odločeni izkoristiti ter nadgraditi dozdajšnje odlične dosežke. "Pripravljeni smo na še zadnji korak," poudarjajo v en glas, čeprav krajše priprave v Prekmurju niso minile brez preglavic. "V začetku tedna je bilo kar nekaj problemov z manjšimi virozami, lažjimi poškodbami in utrujenostjo, vmes se je stanje izboljšalo. Težave smo odpravili, nared je tudi Jošt Pišek, ki je izpustil sredino vadbo," je dejal Mile Aćimović.


Neverjetni so


Njegovi izbranci so se na dozdajšnjih preizkušnjah res izkazali in so na vrhu lestvice skupine H. Ne zato, ker imajo Francozi in severni sosedi tekmo manj. "Fantje so neverjetni, za vse jih moram jih pohvaliti že pred izzivom, ki nas čaka. Imeti moraš sijajen niz, da prideš do takšne tekme. Eno leto smo brez poraza, s štirih gostovanj, vključno s pripravljalno tekmo proti Turčiji, smo se vrnili neporaženi, nazadnje smo osvojili točko v Franciji. Vse to jim je že uspelo, zdaj pa prihaja dvoboj, ki odloča o neposredni uvrstitvi na evropsko prvenstvo. Smo blizu, ampak čaka nas zahtevna naloga, na nasprotni strani bo kakovostna reprezentanca. Odigrati moramo še eno vrhunsko tekmo. Morda celo najboljšo v teh kvalifikacijah, da bi osvojili vse tri točke, vendar verjamem, da smo tega sposobni," pravi selektor.
Vložek je zelo velik, pritisk je temu primeren, vendar to na ozračje v izbrani vrsti nima pretiranega vpliva. "Vse poteka tako, kot pred vsemi ostalimi dvoboji. Navsezadnje prevelike filozofije ni. Avstrijo poznamo in vemo, kaj nas čaka. Opravili smo analizo in verjamem, da bomo ustrezno pripravljeni. Fantom popolnoma zaupam."

Luka Vovk