Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.10.2024 06:18:18
Deli članek:

So bile za poraz krive poškodbe in Cesarjev odhod? Kek zelo kritičen, njegove ostre besede odmevajo

Martin Metelko

Selektor Slovenije Matjaž Kek je bil izjemno kritičen po porazu z Norveško (0:3).

Slovenska reprezentanca je pred potjo v Oslo glasno napovedovala boj za zmago proti svetovnemu superzvezdniku Erlingu Haalandu, na koncu pa bila od tega cilja zelo oddaljena. Domačini so namreč povsem prevladovali in na koncu zasluženo zmagali s 3:0. Tudi selektor Matjaž Kek ni bežal od tega. Še več, odkrito je priznal, da Slovenija že dolgo ni bila tako zelo nebogljena in nadigrana. 

Uvodoma je na novinarski konferenci skušal pojasniti, zakaj so njegovi varovanci tako slabo in nezbrano začeli oba polčasa, kar so Norvežani kaznovali: "To so napake, ki se dogajajo, pride tak dan, ampak drugo me skrbi. Govorica telesa. Če ne gremo dobesedno na glavo, če nismo agresivni, borbeni, nimamo česa iskati proti nikomur. Se pa dogajajo taki dnevi, moramo ostati mirni, objektivni, samokritični. Danes ni bilo dobro, še tisto malo, kar smo si priigrali, nismo izkoristili. Takšnih napak na tej ravni ne sme biti, bilo je premehko in nedorečeno."

Na vprašanje, ali se je v zadnjih dneh zgodilo preveč stvari - od poškodb do odhoda Boštjana Cesarja, pa do tragedije v Grčiji, ko je umrl soigralec kar treh reprezentantov, je Kek odgovoril: "Vse to je res. Ampak če želiš biti na visoki ravni, tam, kjer smo mi dokazali, da smo lahko, moramo iti preko tega. Danes si vsi, vključno z mano zaslužimo kritiko in potrebno je narediti, da bomo v nedeljo videti bolje." Dodal je tudi, da so jim Norvežani pokazali, kako je treba igrati. "Resda imajo tudi individualno kakovost, ampak tudi proti takšnim smo že dokazali, da lahko igramo. Fantom polagam na dušo, bodimo samokritični, ker danes si zaslužimo kritiko. Tako bomo težko kam prišli. Je pa res po dolgem času prišel tak večer za našo vrsto," je dejal in se ozrl na prihodnje dni in zahtevno pot v Almaty.

"Dve možnosti sta. Da se enostavno predaš ali pa narediš vse na individualni in skupni ravni, da to prečrtamo. Izgubljajo tudi veliki. Mogoče je to dobro opozorilo ob pravem času," je še pojasnil ter zaključil, da bo težava, če iz tega ne bodo nič potegnili. "Ker pri nas je premalo vse, kar je manj kot sto odstotkov."