Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Lucijan Pejčič
Lucijan Pejčič
09.10.2024 00:16:07
Deli članek:

Tudi Norvežani v težavah, škandal trese skandinavsko ekipo pred tekmo s Slovenijo Plus

Profimedia

Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 20.45 v Oslu odigrala tretjo tekmo v letošnji ligi narodov. To bo obračun dveh še neporaženih ekip v skupini 3 lige B.

Norveška in Slovenija se v obračun podajata vsaka s svojimi težavami in teh ni malo. Slovenski selektor Matjaž Kek se sooča z okrnjeno zasedbo svojih varovancev, v primerjavi z običajnim naborom namreč manjkajo Žan Karničnik, Jon Gorenc Stanković, David Brekalo, Sandi Lovrić in Tomi Horvat. Za nameček je včeraj kot strela z jasnega udarila še novica, da utegne izbrano vrsto tako rekoč preko noči zapustiti prvi Kekov pomočnik Boštjan Cesar, ki je prvi kandidat za klop Maribora.

Na drugi strani Norvežani krpajo vrzel po poškodbi svojega kapetana Martina Ødegaarda, ki bo z zelenic odsoten daljše obdobje. Kapetanski trak si bo nadel Erling Haaland, prvi zvezdnik ekipe Ståleja Solbakkna.

Reprezentantom pa v teh dneh pozornost v napačno stran preusmerja še škandal po nedavnem izidu knjige 'The Battle for the national team' (Bitka reprezentance), ki sta jo skupaj spisala novinarja Arilas Berg Ould-Saada in Magnus Braaten in v kateri razkrivata dogajanje v norveški izbrani vrsti pred štirimi leti, sredi pandemije Covida-19.