Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
08.10.2024 12:12:31
Deli članek:

Bomba iz Maribora: Boštjan Cesar prvi kandidat za novega trenerja - tu so podrobnosti! Plus

Martin Metelko

Kot smo že poročali, naj bi Ante Šimundža danes postal bivši trener Maribora.

Novica še ni uradno potrjena, vedno obstaja možnost, da v zadnjem trenutku pride do velikega preobrata, toda iz zaupljivih virov smo uspeli izvedeti, da bo Ante Šimundža že danes postal bivši trener Maribora. Seveda pa novi turški lastniki (čeprav to uradno še niso postali) ne bodo zamenjali šefa stroke šestnajstkratnih slovenskih državnih prvakov, ne da bi imeli pripravljeno zamenjavo zanj. 

alesfevzer.com
In čeprav so bili mnogi prepričani, da bo Acun Ilicali s svojo ekipa nastavil svojega, turškega trenerja, so naše informacije povsem drugačne. Ilicali želi namreč ustoličiti lokalnega strokovnjaka, pri čemer se bojda ne želi vračati v preteklost in priložnost ponuditi trenerju, ki je že deloval v klubu, temveč želi neko novo ime. Po možnosti mladega strokovnjaka, ki bi Maribor popeljal naprej. 

Najresnejši kandidat za mariborsko klop naj bi bil po naših informacijah Boštjan Cesar! Zdajšnji pomočnik Matjaža Keka, nekoč dolgoletni kapetan slovenske izbrane vrste, ki se že kar nekaj časa pripravlja na samostojno trenersko pot. Cesar naj bi z novimi vodilnimi možmi Maribora že jutri sedel za isto mizo, prisluhnil njihovi ponudbi in najti skupni jezik za sodelovanje. Po svoje jih tudi prepričati, da je ravno on pravi trener za to, da vijoličaste popelje do naslova državnega prvaka in potem tudi do skupinskega dela enega od evropskih tekmovanj.