Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Žan Libnik
Žan Libnik
08.10.2024 13:00:41
Deli članek:

Ekipina enajsterica 11. kroga: Nepremagljiva Olimpija trčila ob koprski zid Plus

Martin Metelko

V soboto je državno prvenstvo ostalo brez ekip, ki na svojem računu nimajo niti ene zmage, od nedelje pa v prvenstvu ni ekipe, ki ne bi poznala poraza. Olimpiji je po ničli v prvem krogu konferenčne lige spodrsnilo še na domačih tleh, Koper se je v Stožicah držal svojega načrta, igral na šibke točke zmajev in s trdno, borbeno obrambo prišel do zmage, ki je še dodatno zgostila zgornji del prvenstvene lestvice. Albert Riera medtem (p)ostaja nerešljiva uganka za Maribor.

VRATAR

7,5 METOD JURHAR (Koper) IGRALEC KROGA

Ne gre le za enajstmetrovko, ki jo je ubranil Diogu Pintu. Koprska vrata so bila kljub organizirani, čvrsti obrambi veliko časa pod hudim pritiskom zmajev, Jurhar je ob tem zbral šest obramb in si prislužil najvišjo oceno v tem krogu.

BRANILCI

7 JUANJO NIETO (Celje)

Španec je že pred časom dokazal, da v zasedbo grofov vnaša konkretno dodano vrednost. Iznajdljiv in premeten v obrambnih akcijah, dovolj natančen in kreativen v napadalnih. Z njim je odsotnost Karničnika za Celjane nekoliko lažje 'prebavljiva'.

6,5 MAJ MITTENDORFER (Koper)

Na vrhu lestvice najzanesljivejših obramb v prvenstvu je bil Koper pred 11. krogom izenačen z Olimpijo, zdaj so pri zgolj štirih prejetih zadetkih le še Primorci in veliko zaslug za to ima tudi 24-letni kapetan. Odločno, zrelo, zanesljivo.