joe biden Svet24.si

Biden naj bi razmišljal o umiku, če mu ...

živila, trgovina Svet24.si

Kupci prisegajo na nizko ceno bolj kot na ...

PREMOGOVNIK VELENJE Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

kongresni trg bobo 1 Ekipa24.si

Ponos do neba! Fantastični slovenski junaki se se...

luka-pangos Njena.si

Ljubezenska preizkušnja zmagovalca MasterChefa

doncic 1 Ekipa24.si

Dončić po blamaži proti Hrvatom ni ovinkaril in...

nu
nu
35 22.06.2024 15:32:23

Vau! Kakšne besede, kakšno razmišljanje! Šeško o velikih razočaranjih Slovencev: Imam idejo, dajmo ...

Martin Metelko
Benjamin Šeško s fantastičnim razmišljanjem.

Slovenski napadalni as je bil včeraj na voljo medijem. Mi smo ga pocukali za rokav in ga marsikaj povprašali. Tudi o velikih razočaranjih slovenskih navijačev - in seveda nogometašev - na velikih tekmovanjih. In Benjamin Šeško je poskrbel za zares odmevne odgovore. 

Je prednost, da ste tako mladi, da se ne spomnite – da se ne morete spomniti – leta 2000 in Charleroija, ko je Slovenija proti Jugoslaviji vodila s 3:0 in odigrala 3:3? Je prednost, da se je vam nekaj takega proti Srbom zgodilo prvič, mi pa nosimo s seboj dva takšna dogodka?
Verjetno res. (smeh) Najverjetneje je zame drugače kot za vas, ki se vam to zdaj ponavlja. No, saj to je res daleč in nihče seveda v naši ekipi ni tako star, da bi takrat že igral, a nekateri so seveda tisto doživeli kot navijači. Imam idejo: dajmo obrniti zadeve zdaj tako, da gremo mi iz te zgodbe v osmino finala in vam pomagamo s tem, kar vas starejše preganja, in to je to. (smeh)

No, no, počasi s temi starejšimi. Šalo na stran, vi ste verjetno celo premladi za to, da bi se spomnili poletja 2010 in prav tako bolečega izpada Slovenije po tekmi proti Angliji v zadnjem krogu skupinskega dela svetovnega prvenstva v Južni Afriki?
Verjetno res. Bi se zlagal, če bi rekel, da se spomnim. Se pa seveda v ekipi pogovarjamo o teh stvareh in so mi seveda že nekajkrat povedali. Zanimivo, zelo zanimivo, a lahko še enkrat rečem, da sem pripravljen te zadeve preobrniti na začetku prihodnjega tedna.

Torej je to tekma, ki ste si jo postavili za svoj nov vrhunec reprezentančne kariere?
Zagotovo, morda ne samo reprezentančne. Res verjamem, da bomo presenetili in da bomo na koncu vsi skupaj zelo zadovoljni. Dve tekmi smo odigrali odlično, to bomo še bolje.

CELOTEN POGOVOR Z BENJAMINOM ŠEŠKOM SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO LAHKO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI. 

Članki iz rubrike