joe biden Svet24.si

Biden naj bi razmišljal o umiku, če mu ...

živila, trgovina Svet24.si

Kupci prisegajo na nizko ceno bolj kot na ...

PREMOGOVNIK VELENJE Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

kek jankovic Ekipa24.si

Epsko! Ljubljanski župan sprejel nogometno ...

luka-pangos Njena.si

Ljubezenska preizkušnja zmagovalca MasterChefa

slovenija hrvaska 3 Ekipa24.si

Oglasil se je tudi zelo kritizirani selektor ...

nu
nu
1 22.06.2024 13:08:34

Kakšne obtožbe na račun srbskega superzvezdnika: Teče kot babica ...

Profimedia
V Srbiji ne prizanašajo s kritikami srbski reprezentanci.

Najbolj so kritični do selektorja Dragana Piksija Stojkovića, hudih kritik pa je deležen tudi eden od največjih zvezdnikov izbrane vrste, Sergej Milinković Savić. Slednji je v zadnjih letih ves čas tarča ogromnih kritik, češ da za klub igra izjemno, za reprezentanco pa katastrofalno slabo. Tako je bilo, ko je bil član Lazia, tako je tudi zdaj, ko je član Al Hilala, v dresu katerega je v zadnji sezoni prikazal zares fantastične predstave in bil za mnoge celo najboljši posameznik tamkajšnjega prvenstva.

sergej milinkovic savic
Profimedia
Na tokratnem EP je razočaral tako na tekmi z Anglijo, ki jo je začel v začetni enajsterici, kot na tekmi s Srbijo, ko ga je Stojković v igro poslal v drugem polčasu. "Jaz sem tega Milinkovića Savića v studiu tako zelo žalil pri prejetem golu, dobro, da ni slišal nobeden od TV-gledalcev. Človek je šele prišel v igro, pa teče kot babica za desnim bočnim branilcem Slovenije," je nekdanji napadalec, danes pa eden bolj znanih nogometnih analitikov Rade Bogdanović, brez dlake na jeziku spregovoril o SMS na nacionalni srbski televiziji.


In nadaljeval kritiko. "Že zdavnaj sem rekel, da so našo igro prebrali. Mi samo tolčemo žoge proti Mitroviću in Vlahoviću, pošiljamo predložke, rezultatov pa je malo. Igrali smo z ultra napadalno postavo in si pripravili iz igre eno samo priložnost skozi celotno tekmo. Ne igramo hitro, imamo preveč dotikov, to je velika težava. To je bilo zelo slabo s strani Srbije, hvala bogu smo dosegli gol iz prekinitve. Vse, kar je bilo nevarnega, je prišlo iz prekinitev. Na trenutke smo bili videti zelo slabo, imeli smo srečo, da smo dosegli zadetek. Če bomo tako igrali proti Danski, se nam slabo piše …" je dodal Bogdanović.

In pohvalil Keka: "Slovenski trener ni imel sreče. To je bilo doktorsko delo, kako želi, da njegova ekipa igra, zna izbrati način igre in prave igralce. Na našo srečo Kek ni imel sreče."

Podobne kritike kot Bogdanović je srbski reprezentanci namenil tudi Amar Osim, sin legendarnega Ivice Osima, ki je kritiziral predvsem Stojkovića in Milinkovića Savića. Prvega zaradi taktične formacije in menjav, drugega, tako kot Bogdanović, zaradi nonšalantnega vračanja pri prejetem golu. "V isti akciji imaš Slovenca Karničnika, ki igra za 50 tisoč evrov na leto, in Srba Sergeja Milinkovića Savića, za katerega ne upam niti pomisliti, kolikšno letno plačo ima. In zgodi se, kar se zgodi. Karničnik gre do konca, Sergej pa pomisli 'kdo je ta, zakaj bi jaz njega branil'."

Članki iz rubrike