callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

matjaz kek Ekipa24.si

Kaj je želel povedati Matjaž Kek? Selektor z ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

nogometasi slovenija portugalska mm Ekipa24.si

Pozor! Sprememba ure sprejema za slovenske ...

nu
nu
0 22.06.2024 09:57:20

Osramočeni nogometaši Nafte se branijo, kapetan sporoča: To so neresnice, nismo 'Indijanci'!

alesfevzer.com
Klub iz Lendave bo v novi sezoni igral v slovenski prvi ligi.

S popolnoma drugo ekipo kot v drugi ligi, kajti pri Nafti so se odločili, da bodo zamenjali čisto vse svoje nogometaše! Igralci, ki so igrali v drugi ligi, so bili namreč tarča očitkov o pomanjkanju ambicioznosti. Češ da si niso želeli napredovanja, ker da jim ob spodobnih pogodbah ustreza 'uživanje' v drugem kakovostnem razredu.


Naposled si uvrstitve med elito niso priborili, temveč se je to pripetilo po administrativni poti po mrku Rogaške. Omenili smo, da je po eni od teorij, ki jih je mogoče slišati, uprava s svojo potezo le 'uslišala' željo (večjega dela) slačilnice ob razmišljanju, 'če nočete igrati v prvi ligi, pač ne boste, bo pa namesto vas nekdo drug'. In da naj bi potemtakem šlo na neki način za 'povračilni ukrep' ...

Tovrstna namigovanja so pri zdaj že nekdanjih naftaših izzvala obilo nejevolje. Revolt. Odzval se je kapetan. "Prva liga ponuja neprimerno boljše možnosti za nadaljevanje kariere. V ekipi je bilo precej mladih fantov, ki bi tako dobili priložnost, da bi bili lahko prej opaženi za morebitni korak naprej. Navsezadnje je boljši tudi zaslužek. Prav gotovo drži, da so škarje in platno po izteku pogodb v rokah vodilnih mož kluba. Lahko počnejo, kar hočejo. Oni odločajo, s kom bodo podaljšali sodelovanje in s kom ga ne bodo. To je legitimno. Da ga ne bodo z nikomer, je gotovo nenavadno, čudno, ampak tako pač je. S tem se lahko strinjamo ali ne, neprimerne pa so neresnice in teorije zarote, ki jih poslušamo. Razumem jezo, da si na igrišču nismo zagotovili uvrstitve v najvišji kakovostni razred, a da si tega nismo želeli, nikakor ni res. To je laž. Saj nismo neki 'Indijanci'. Fantje se mi oglašajo, mi pišejo. Vsi so bili pretreseni, ker so nas 'vrgli' ven, zdaj pa so še bolj osupli zaradi očitkov, ki jih poslušajo. Vsi smo! Kakšna je sploh logika, da bi namerno želel ostati v drugi ligi? Pojasnite mi jo, prosim! Da bi želel vso kariero igrati na tej ravni? Seveda ne! Naša slačilnica ni bila pokvarjena, da bi razmišljali na tak način. Obstaja tudi primer, ko je eden od igralcev na pobudo vodstva kluba zavrnil prvoligaško ponudbo, zdaj pa se mu je pripetilo, kar se mu je. Kdo pa si ne želi igrati v prvi ligi?!" je povedal Mitja Novinić.

Značke: nafta, mitja-novinić

Članki iz rubrike