psihoterapija, pogovor Svet24.si

Je novi predlog zakona o psihoterapiji za ljudi ...

callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

PREMOGOVNIK VELENJE Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje ...

robert golob vlada Reporter.si

Naj Golob ne izsiljuje RTV in ne posega v njen ...

jan oblak Ekipa24.si

Jan Oblak po koncu tekme na robu solz! Kapetan ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

jan oblak cristiano ronaldo Ekipa24.si

Cristiano Ronaldo brez ovinkarjenja povedal, kaj ...

nu
nu
3 22.06.2024 14:54:41

Boštjan Cesar o tem, zakaj je takoj po tekmi s Srbijo stekel na igrišče: Ker fantje ne smejo …

Martin Metelko
Danes je v Wuppertalu pred zbrane novinarje stopil pomočnik selektorja in nekdanji dolgoletni slovenski kapetan Boštjan Cesar.

Slednji je zelo srčno odgovarjal na vsa novinarska vprašanja. "Mogoče tega niso pokazali, ampak so zelo dobra ekipa, favoriti naše skupine. Mi moramo gledati nase, se pripraviti najboljše na njihovo igro. Verjamem, da bodo fantje odigrali dobro tekmo. Mislim, da Angleži še niso pokazali tega, kar so zmožni. Imajo pa res širok izbor igralcev. Pričakujemo, da bodo kakšno stvar zagotovo menjali, ampak preveč odstopanja v njihovi taktiki ne bo," je nekdanji odlični osrednji branilec pohvalil Angleže. In o stanju v slovenski izbrani vrsti pristavil: "Bili smo malce potolčeni po tekmi. Ko dobiš v zadnji sekundi gol, ni lahko. A že naslednji dan so fantje fenomenalno reagirali in jaz mislim, da je to že za nami. In da se dobro pripravljamo za tekmo z Anglijo."

Takoj po zadnjem sodnikovem žvižgu romunskega sodnika Istvana Kovacsa, je Boštjan Cesar skupaj z Milivojem Novakovićem stekel na zelenico Allianz Arene. V želji, da čim prej dvigne poklapane slovenske reprezentante, ki so skrušeno sedli na tla. "Takoj, ko sem videl, da so trije, štirje igralci padli na tla, sem krenil na igrišče. Ker ne smejo biti žalostni. Je res, da smo dobili zadnjo minuto gol, ampak fantje so odigrali fenomenalno tekmo. In mislim, da smo lahko vsi mi tukaj, vsi na tribunah in vsi pred domačimi zasloni, ponosni na te fante," je razložil Cesar.


In poudaril, kako proti Angležem. "Naprej moramo biti fizično dobro pripravljeni. Tukaj lahko pohvalim našega kondicijskega trenerja Luko Brkljačo, ki je oddelal fenomenalno delo na Brdu. Dominantni smo bili v tem slogu igre. Gledati pa moramo tudi na to, da zadržimo žogo in se osredotočiti na tranzicijo v napadu, kajti imamo dva zelo hitra napadalca, ki lahko svojo hitrost izkoristita," pravi Cesar. In dodaja, da matematične kalkulacije, koliko točk bi bilo dovolj za napredovanje v osmino finala, ne pridejo v poštev: "S tem se ne obremenjujemo. Mi v strokovnem štabu morda celo lahko o tem malce razmišljamo, igralci pa zagotovo ne. V tekmo bomo šli, kot da matematika ne obstaja."

Cesar se je spomnil tudi svetovnega prvenstva leta 2010. Tudi takrat je Slovenija igrala v skupini C, tudi takrat je bil njen tekmec v tretjem krogu Anglija, proti kateri so Slovenci doživeli minimalen poraz, a bili po zadnjem sodnikovem žvižgu še uvrščeni v osmino finala, dokler niso dobili novice iz Pretorie, da so Američani v sodnikovem podaljšku na tekmi z Alžirijo zabili zadetek in Slovenijo prehiteli na lestvici. "Že pred evropskim prvenstvom se mi je vse to vrtelo, sem si kar mislil, da bo zadnja tekma odločilna. Tako je, zdaj smo tukaj in hvala bogu, da so igralci to poezijo pripeljali do zadnje tekme. Mi smo lahko samo veseli. Verjamemo, da lahko odigramo dobro tekmo. Če se je takrat slabo končalo, upamo, da se bo zdaj dobro končalo," je dejal Kekov pomočnik. In o stanju v ekipi pristavil: "Nekateri igralci imajo določene manjše težave, ampak nič pretresljivega."

Do zdaj sta za Slovenijo gola na Euru dosegla zgolj branilca. Kaj to pomeni? "Da smo dobri. Hvala bogu, da je tako. Da zadevajo tudi obrambni igralci. Celo moštvo je zaslužno za to in upam, da se bo tudi napadalcem na naslednji tekmi odprlo," je dejal Cesar. In pohvalil tudi oba osrednja branilca, Jako Bijola in Vanjo Drkušića. "Že na prvih dveh tekmah sta morala pokrivati izjemne nogometaše. Sta pokazala, da lahko igrata proti komerkoli. In mislim, da lahko tudi proti Angliji odigrata na najvišji ravni," je povedal Boštjan Cesar. In za konec izrazil prepričanje, da bo v torek Köln slovenski: "Zagotovo. Novaković je že takoj po tekmi s Srbijo rekel, da bo v Kölnu po tekmi 'fešta', da bomo šli naprej. In jaz verjamem v to."

Članki iz rubrike