Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
0 03.12.2022 14:40:06

Konec neke generacije s skrhanimi odnosi. Pet se jih ni vkrcalo v reprezentančno letalo!

Reuters
Glede na kakovost zasedbe so naredili veliko premalo.

Strokovnjaki so jih uvrščali med favorite za naslov svetovnega prvaka, toda Belgijci so Katar zapustili že po skupinskem delu tekmovanja. Na zadnjem dvoboju s Hrvati niso izkoristili priložnosti za uvrstitev v osmino finala in bolj ali manj je jasno, da je bila to poslovilna tekma neke generacije. Zlate generacije, ki bi glede na izjemno kakovost igralcev morala storiti (veliko) več. Proti našim južnim sosedom je zaigrala zasedba, ki je imela povprečno starost 31 let in 95 dni. To je bila najstarejša enajsterica na prvenstvu in tudi to razkriva, da se neka zgodba zaključuje.

O tem, zakaj ni bila tako uspešna, kot so mnogi predvidevali, bi lahko na dolgo in široko razpredali, eden od dejavnikov je prav gotovo pomanjkanje dobrega ozračja v ekipi. V Katarju se je veliko govorilo in pisalo o skrhanih odnosih, po porazu z Marokom naj bi se Kevin de Bruyne in Eden Hazard zapletla celo v fizičen obračun.

Selektor Roberto Martinez se je poslovil, poslovili se bodo tudi nekateri igralci, kako skrhani so odnosi v izbrani vrsti, bi lahko sklepali tudi o tem, da se pet igralcev v domovino ni vrnilo z reprezentanco. Het Laatste Nieuws je poročal, da so si Thomas Meunier, Axel Witsel, Jeremy Doku, Arthur Theate in Lois Openda sami plačali potovanje iz Katarja ter v Bruselj pripotovali pred soigralci. Ne zato, ker bi se jim tako zelo mudilo ...

Članki iz rubrike