Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 03.12.2022 10:05:46

Tega niste vedeli! Za Lionela Messija bo tekma proti Avstraliji nekaj posebnega

Reuters
Argentinski superzvezdnik na članski ravni blesti že vse od leta 2004.

Argentinski zvezdnik Lionel Messi bo danes v osmini finala SP v Katarju proti Avstraliji zaigral na zanj jubilejni 1000. tekmi v članski konkurenci. Zdaj 35-letni nogometaš je v članski kategoriji debitiral 16. oktobra 2004 v dresu Barcelone proti mestnemu tekmecu Espanyolu. S 17 leti je takrat vstopil v končnici in odigral zadnjih osem minut. V dresu Barcelone je Messi nato nastopil na 778 uradnih tekmah, kamor se je iz argentinskega Rosaria preselil že pri 13 letih. Skupaj je za Katalonce dosegel tudi 672 golov in se z njimi veselil 35 različnih klubskih naslovov.
Klubsko zgodbo je Messi nato nadaljeval pri pariškem PSG, za katerega je na doslej 53 tekmah dosegel 23 golov in s Parižani osvojil dva naslova. Reprezentančno kariero je začel 17. avgusta 2005. Tudi ta tekma se je zapisala v anale. Proti Madžarom je vstopil v igro v 64. minuti, a bil na terenu manj kot 60 sekund, saj je po hitrem prekršku prejel rdeči karton.
Sledilo je 167 tekem in 93 reprezentančnih golov. Na svetovnih prvenstvih Messi je za Argentino doslej odigral tudi 22 tekem in večni na lestvici za eno tekmo prehitel slavnega Diega Armanda Maradono. Oba pa sta doslej na SP dosegla po osem reprezentančnih golov. A pri Messiju velja dodati, da na tekmah na izpadanje na SP še ni zadel.

Značke: nogomet, sp

Članki iz rubrike