900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 03.12.2022 08:32:25

Sobota je dan za prvi tekmi osmine finala

Arhiv
Reprezentanci Nizozemske in Združenih držav Amerike bosta danes odprli boje v osmini finala na svetovnem prvenstvu v Katarju. Nizozemci in Američani bodo tekmo začeli ob 16. uri v Al Rajanu, drugi današnji dvoboj pa bosta prav tako v Al Rajanu odigrali Argentina in Avstralija.

Na obeh tekmah je na papirju favorit jasen. Nizozemci so se s prvega mesta v skupini A prebili v izločilne boje, vendar pustili mešan vtis glede same igre, z velikimi težavami so premagali Senegal, igrali neodločeno z Ekvadorjem in malce bolj suvereno odpravili Katar.

Američani so po drugi strani pokazali drugačno, bolj poletno igro, a strokovnjaki menijo, da bo njihova prava moč prišla do izraza na SP 2026, ki ga bodo ZDA gostile skupaj z Mehiko in Kanado. Američani so sicer v skupini B s petimi točkami osvojili drugo mesto za Anglijo, prehiteli pa Iran in Wales.


Argentina je v boju z Avstralci v vlogi še večjega favorita, nenazadnje je s številnimi zvezdniki ob Lionelu Messiju pred SP veljala za enega glavnih favoritov za končno zmago. V Katarju pa na prvih dveh tekmah ni prepričala, posebej velja omeniti poraz proti Savdski Arabiji, je pa precej več pokazala na zadnji tekmi ob zmagi proti Poljski, s katero si je zagotovila prvo mesto v skupini C.

Avstralci so s čvrsto, borbeno in kolektivno predstavo presenetili v skupini D, kjer so na drugem mestu zbrali šest točk, toliko kot zmagovalka skupine Francija, osmino finala so si zagotovili z zmago proti enemu razočaranj prvenstva Danski v zadnjem krogu predtekmovanja.

Sicer pa so znani tudi preostali pari osmine finala. V nedeljo bosta tekmi Francija - Poljska in Anglija - Senegal, v ponedeljek Japonska - Hrvaška in Južna Koreja - Brazilija, v torek pa še Maroko - Španija in Portugalska - Švica.

Značke: nogomet, sp, osmina finala

Članki iz rubrike