900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

dm
dm
1 03.12.2022 11:51:38

Damir Krznar o morebitni novi moči v mariborski zasedbi: Ne bi se ga branil ...

alesfevzer.com
Trener vijoličastih Damir Krznar je v zadnjih dneh precej bolj nasmejan. Kako tudi ne, ko pa je njegova zasedba končno začela igrati tako, kot se od nje pričakuje. In mleti tekmece. Tri zaporedne, zelo prepričljive zmage so Mariborčane vrnile v boj za Evropo.

V zadnjem krogu so Štajerci celo pridobili dve točki proti vsem štirim tekmecem, ki so trenutno pred njimi. Olimpija in Celje oziroma Mura in Koper so se seveda pomerili med seboj. Ker so se razšli z remijema, so na svoj račun seveda vpisali vsak po eno točko. Mariborčani so na drugi strani ob zanesljivi zmagi nad Bravom osvojili nove tri točke in zdaj na petem mestu prvenstvene lestvice za četrtim Koprom zaostajajo zgolj še dve točki, za tretjo Muro tri in za četrtim Celjem štiri. Do konca jesenskega dela sezone sta ostala še dva kroga in vijoličasti bi lahko s pričakovanima domačima zmagama nad Radomljami in Gorico na prvenstveni lestvici morda napredovali. Za vsaj eno mesto, ni pa nemogoče, da napredujejo za tri.

Aktualni slovenski državni prvaki se seveda osredotočeno pripravljajo na zaključek jeseni, ob tem Marko Šuler in Damir Krznar že sestavljata načrt za zimski prestopni rok. Večkrat je Krznar že poudaril, da želi pozimi še nekoliko okrepiti svojo zasedbo. Jasno je, da Mariborčani ne bodo iskali novega vratarja, na tem položaju so 'polni', prav tako ne bodo, če se ne zgodi kaj nepredvidenega, iskali novega osrednjega branilca oziroma levega bočnega branilca. Tudi v konici napada, kjer se je nedolgo nazaj zdelo, da bo hrvaški strokovnjak vztrajal pri novem nogometašu, saj z Rokom Baturino ni zadovoljen, je zdaj drugače, kajti svojo priložnost je izjemno izkoristil Žan Vipotnik, ki je na zadnjih petih tekmah zabil štiri gole in dodal še asistenco. Vipi bi bil lahko tako tudi v spomladanskem delu sezone prva Krznarjeva izbira.

Je pa trener Maribora po tekmi z Bravom poudaril, kje si želi še kakšne okrepitve. »Krilna položaja sta še vedno odprta v smislu enakovrednega para. Imamo Brnića, manjka njegova zamenjava. Na drugi strani imamo Božića, počasi prihaja Jojo, tu in tam lahko to odigra tudi kakšen drugi vezist. Ishaq počasi daje znake, da bi lahko igral na tem položaju. Vse drugo je v redu, korektno. Če bi šli na neke ideale, bi rekel, da se ne bi branili defenzivnega vezista s 190 centimetri in kakovostjo Jana Repasa,« je z nasmehom na obrazu dejal Krznar. Zelo visokega defenzivnega vezista sicer Krznar že ima v svoji zasedbi, toda na njegovo žalost je Vladan Vidaković daleč od Repasove kakovosti ...

Članki iz rubrike