klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

rb
rb
0 17.08.2019 11:19:09

BOŠTJAN CESAR še enkrat o REPREZENTANČNI ZGODBI, ki se ni končala, kot si je želel. Njegove besede OSUPNEJO …

Martin Metelko
Izkušeni branilec bo v dresu Chieva začel že jubilejno 10. sezono.

Boštjan Cesar je edini, ki je v dresu slovenske izbrane vrste odigral več kot 100 tekem. Zbral je 101 nastop, nazadnje je bil šest minut na igrišču na prijateljski preizkušnji z Belorusijo, ki so jo Stožice gostile 27. marca 2018. Jasno in glasno je povedal, da se reprezentančna zgodba ni končala, kot si je želel.

"Ah, o tem ne razmišljam več. Pustimo to! Spet bom poudaril, da sem nadvse ponosen, da sem igral za reprezentanco, da sem bil njen kapetan, da sem branil barve Slovenije. Zdaj sem navijač in seveda spremljam tekme izbrane vrste, slišim se z igralci. Življenje gre naprej, sestavni del športa in nogometa pa je tudi to, da se neko obdobje konča na takšen način, kot se je moje. Toda danes s tem nimam nikakršnega problema, reprezentanca Slovenije bo vedno ostala v mojem srcu," je v obširnem intervjuju za Ekipo SN Revijo med drugim povedal izkušeni branilec, ki bo kmalu začel že 10. sezono v dresu Chieva.



Aktualnega kvalifikacijskega cikla za evropsko prvenstvo nismo začeli pretirano obetavno, nato je visoka zmaga v Latviji le poskrbela za nekaj prepotrebnega vetra v jadra in vrnila optimizem v pričakovanju septembrskih domačih obračunov s Poljsko in Izraelom. "To sta tekmi, na katerih se bodo 'lomile' kvalifikacije, kot radi pravimo. Res sta pomembni. S pozitivnima rezultatoma bi se vrnili v boj za prvi dve mesti. In bi v njem ostali vse do konca. Ne bo lahko, nikakor ne. Zlasti Poljska je odlična, pohvali se lahko z zares izjemno kakovostno zasedbo, toda tudi mi premoremo dovolj kakovosti. Vsekakor dovolj, da bi v obračunu s Poljaki lahko dosegli namen. Na krilih navijačev, njihova spodbuda bo še kako pomembna. Verjamem v fante, da lahko v septembru naredijo nekaj odličnega in poskrbijo, da bo Slovenija spet dihala nogometno. A kot sem že dejal, bo zelo težko. Ne le proti Poljski, v niti enem trenutku ne smemo pozabiti na Izrael. Bolj ali manj je jasno, da si poraza ne smemo privoščiti. Vse je še odprto, v tej skupini se lahko zgodi še marsikaj. Tudi Avstrija ni v najboljšem položaju, vendar ima odlično ekipo z nekaj vrhunskimi posamezniki. Vsekakor se obeta zanimivo dogajanje, prav gotovo pa upam oziroma verjamem, da bomo uspešni. Moramo verjeti. Mi v igralce, igralci v svoje sposobnosti. Jaz verjamem, močno bom stiskal pesti," je povedal Boštjan Cesar in v zanimivem pogovoru za Ekipo SN Revijo razkril tudi to, kako dolgo misli vztrajati na igrišču, kaj bo počel po koncu kariere in še marsikaj drugega ...

Članki iz rubrike