Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
2 17.08.2019 07:56:36

ODHAJA v RUSIJO, slovenska igrišča bodo pogrešala njegove MOJSTROVINE

alesfevzer.com
Petindvajsetletni napadalno usmerjeni vezist se podaja novim izzivom naproti.

Njegov prestop visi v zraku že vse od konca prejšnje sezone, zdaj se bo očitno (do)končno zgodil. Moralo bi se pripetiti nekaj zares nadvse nepredvidljivega, da ne bi ostalo pri tem, da je Žiga Škoflek že odigral svojo zadnjo tekmo v zeleno-črnem dresu Rudarja.

Petindvajsetletni napadalno usmerjeni vezist iz Vojnika bo kariero nadaljeval v ruski prvoligaški druščini, in sicer v Orenburgu, na njegove usluge bo v prihodnje lahko računal trener Vladimir Fedotov. Po naših informacijah so se predstavniki obeh klubov že dogovorili o vseh podrobnostih prestopa, glavni igralec zgodbe pa naj bi danes odpotoval v Rusijo na zdravniški pregled in potem podpisal pogodbo.

Sicer pa je dejstvo, da je prodaja enega od najmočnejših členov ekipe tako rekoč nujno zlo. Ni skrivnost, da je finančno stanje velenjskega prvoligaša dokaj klavrno, zato je Rudar prisiljen prodajati, da bi lahko preživel, po nekaterih navedbah naj bi Orenburg odštel okrog 150 tisoč evrov odškodnine. Žiga Škoflek se bo v novi ekipi pridružil starima znancema z igrišč na sončni strani Alp, slačilnico si bo delil z nekdanjima članoma Olimpije Ricardom Alvesom in Danijelom Miškićem, ki smo ga spoznali v knežjem mestu, še v prejšnji sezoni pa je v tem ruskem klubu igral Denis Popović, slovenski reprezentant zdaj brani barve Züricha.
Žiga Škoflek se bo v tujini preizkusil drugič. Epizoda v poljski zasedbi Stal Mielec, kamor se je preselil iz Aluminija, se ni razpletla, kot si je želel, zato se je vrnil v Slovenijo in se na stadionu Ob jezeru prerodil pod vodstvom Almirja Sulejmanovića. Navduševal je, užitek je bil spremljati njegova preigravanja in atraktivne, mojstrske poteze, s takšno podobo si je upravičeno prislužil priložnost za nov skok na tuje …

Članki iz rubrike