nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

jz
jz
6 17.08.2019 07:40:18

UH, KAKO DIREKTNO! HADŽIĆ odgovarja MILANIČU - za koga in kako se igra nogomet, kdo je POPULIST?!

Jurij Kodrun
Derbi vrha lestvice. Ljubljansko-štajerski derbi za prvo mesto v prvenstvu. Iz prestolnice bo na dvoboju Olimpija, toda eden od tekmecev ne bo Maribor.

Zeleno-beli bodo gostovali v Kidričevem, pomerili se bodo z drugouvrščeno ekipo Aluminija. Nasprotnika spoštujejo, a iluzorno bi bilo pričakovati, da jih zanima kaj drugega kot zgolj in edino zmaga. To bo dvoboj najboljše obrambe in najboljšega napada lige.
Poleg jutrišnje tekme se je trener Olimpije Safet Hadžić dotaknil tudi besed, ki jih je izrekel strateg Maribora Darko Milanič.

MILANIČEVO SPOROČILO

Milanič je v svojih izjavah po izpadu proti Rosenborgu posredno okrcal tudi Hadžića, ko je dejal, da je težava v tem, da se moraš odločiti, ali si v Evropi všečen ali uspešen. Milanič je govoril tudi o tem, da ti vedno nekaj zmanjka, če si populist. Safet je odgovoril precej diplomatsko, čeprav je dal tudi s tem kolegu na vijoličasti klopi jasno vedeti, kaj si misli o njegovih izjavah. »Ne bi se rad spuščal v seciranje Milaničevih izjav. Darka vidim kot uspešnega trenerja. Zagotovo ima kakovost, če ima toliko lovorik. Ogromno je naredil za Maribor. Morda so trenutno res v krizi, toda Maribor kot ekipa se bo v nadaljevanju zagotovo dvignila. Nimam nobenih težav z njegovim razmišljanjem,« je celo malce pragmatično odgovoril Hadžić, ki je potem podal tudi svoje mnenje o Milaničevem ponujenem odstopu po sobotni zmagi nad Taborom. »Malce me je presenetilo. To je kljub vsemu šele začetek sezone, Maribor pa še vedno igra v Evropi. Po eni strani ga razumem, da je razočaran nad tem, kar se dogaja pri navijačih, toda tudi navijači imajo svoje mnenje in tudi njihovo mnenje ima določeno veljavo. Če rečem tako – da in ne. Odstop Milaniča me ni presenetil in hkrati me je malce presenetil,« je dejal Hadžić, ki ga navijači Olimpije obožujejo, na drugi strani pa je Milanič pri vijoličastih navijačih zapisan precej slabše. »Morda na take poglede navijačev do neke mere vpliva tudi naša napadalna igra, toda bolj pomemben je rezultat. Če bi izgubil tri ali štiri tekme, bi tudi jaz zagotovo imel težave. Toda to je v velikih klubih nekaj normalnega. Veliki klubi morajo zmagovati,« si Hadžić ni pripisoval preveč zaslug za priljubljenost pri navijačih.
No, strateg Olimpije pa kljub vsemu ne bo poslušal Milaniča in upošteval njegove trenerske filozofije, da bi moral opustiti napadalni nogomet in se zateči k bolj pragmatični igri. »Vsak ima svojo nogometno filozofijo. Še naprej bomo igrali tako, kot smo do zdaj, torej igra za gledalce, gol več od nasprotnika.« Tako bodo igrali do konca in verjamejo, da lahko s tako igro osvojijo tudi naslov. »Absolutno. Imam tako moštvo, ki želi igrati nogomet, ki želi uživati na igrišču. Izbral sem take napadalce, ki imajo željo po golih. Od njih zahtevam, da napadajo in dosegajo zadetke.«

VEČ V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN

Članki iz rubrike