aljaz kate Odkrito.si

Slovenec, ki navdušuje tudi Kate in Williama

usodna ženska Svet24.si

Patološka odvisnost od "norega odnosa"

Zlata ženska Petisvet.si

Samo za ženske: to se zgodi, ko ...

požar v mežici Svet24.si

FOTO: Ljudje so se ponoči večinoma znašli sami,...

kate Svet24.si

FOTO: Princa Charles sta zasenčili obe snahi

Ariana Grande Najstnica.si

Ariana Grande šokirala s to spremembo

sasa lendero 2 Njena.si

Saša Lendero šokirala kot črnolaska!

Robert Balantič
Robert Balantič
9 12.09.2018 09:23:50

SRAMOTEN izbruh Primoža Glihe! Selektor mladih NAPADEL novinarja in vpil ...

www.alesfevzer.com
Mlada (U-21) slovenska reprezentanca je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo še četrtič zmagala in se utrdila na drugem mestu skupine 9. Še toliko pomembnejše je spoznanje, da so izbranci Primoža Glihe ugnali neposredne tekmece v boju za položaj najbližjih zasledovalcev nedotakljivih Francozov. Dvoboj na Ptuju je zaznamovala tudi katastrofalno slaba igralna površina in verbalni napad Primoža Glihe na avtorja tega članka.

Slovenski upi so se v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Italiji in San Marinu, še drugič v petih dneh udarili z vrstniki iz Kazahstana. In če je za petkovo preizkušnjo v Astani, ki se je končala brez golov, veljalo, da je bila zaradi umetne podlage odigrana v specifičnih razmerah, so bile včeraj takšne tudi na Ptuju.

A najbolj pomembno je, da je zmaga ostala doma, po koncu tekme pa je na žalost prišlo manjšega incidenta. Po tekmi je Primož Gliha pred službenim vhodom na stadion potrpežljivo odgovarjal na vprašanja novinarjev. Toda vseh pač ne. »Selektor, a lahko?« smo se nanj obrnili s prošnjo, da bi komentiral dogajanja na igralni površini. »Ne, ti ne,« je avtorju tega zapisa odvrnil selektor in to dodatno utemeljil s kretnjo roke.Nismo vztrajali naprej. Obrnili smo se in se zapletli v pogovor z ostalimi novinarskimi kolegi, nakar se je selektor vrnil. »A veš, zakaj ne?« je hitel razlagati tudi ostalim prisotnim. »Ker si tega, kar bom povedal, ne bo upal napisati. Ker ne bo napisal tega, kar bom povedal,« je bruhalo iz Glihe. Slaba utemeljitev, zelo slaba. Do zdaj se ni pritoževal, da smo kadarkoli napačno prenesli njegove izjave, njegove besede, drži pa, da smo v preteklosti poročali o dogajanju v mladi izbrani vrsti oziroma o selektorjevih dejanjih, za katera smo prepričani, da ne spadajo v reprezentanco. »Sram vas je lahko. Pišete samo laži in hočete škodovati tem mladim fantom,« je nadaljeval Primož Gliha in nato pomoč dobil tudi v Milanu Jarcu. »Umaknite se. Samo škodujete. Spijte kavo in se umirite,« je med drugim pripovedoval podpredsednik NZS.

Ampak bili smo mirni. In ostali dovolj mirni tudi ob nadaljnjih takšnih in drugačnih očitkih dvojice Gliha-Jarc, ki so se dogajali vpričo ostalih novinarskih kolegov. Ker je naša vest popolnoma čista. Zgolj opozarjali smo na nepravilnosti in bomo tudi v prihodnje. Mnogi v nogometnem svetu vedo povedati raznorazne zgodbe iz selekcije U-21 in verjemite, da je tudi zadnja, povezana z odhodom dozdajšnjega najtesnejšega selektorjevega sodelavca Alfreda Jermaniša iz reprezentance, nadvse zanimiva ...

Značke: gliha, reprezentanca

Članki iz rubrike