Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
10 11.09.2018 11:40:19

Poslušajte Zahovića! Športni direktor Maribora IMA REŠITEV za težave v reprezentanci, izkušenj mu ne manjka!

Drago Wernig
Zlatko Zahović je spregovoril o trenutnem dogajanju okoli reprezentance in se dotaknil navijačev.

Zlatko Zahović je bil del zlate generacije slovenske nogometne reprezentance, ki je leta 2000 zaigrala v skupinskem delu evropskega prvenstva, dve leti kasneje pa še v skupinskem delu svetovnega prvenstva. To sta bila prva večja uspeha za slovensko reprezentanco, Zlatko Zahović pa se še kako zaveda, da so eno ključnih vlog odigrali tudi navijači.

Takrat so ljubitelji slovenskega športa dihali z reprezentanco, bili so njen 12 igralec. Ob spremljanju zadnjih tekem Slovenije športni direktor Maribora pogreša predvsem podporo s tribun, po njegovem mnenju še najbolj manjkajo člani dveh najbolj znanih slovenskih navijaških skupin - Viole in Green Dragonsi.



"Nogometna zveza bi morala razmisliti o tem, da bi se sestala tako z Violami kot Green Dragonsi. Manjkajo nam. Žalostno je na severni tribuni Stožic, kjer so Green Dragonsi, videti prazno tribuno, na južni, kjer so Viole, pa slovensko zastavo. Na stadionu bi morali biti eni in drugi. V mojem času in v času Matjaža Keka so ti navijači odigrali zelo zelo pomembno vlogo. To niso navijači, ki prihajajo z družinami, ampak so nekaj več. Tudi družine potrebujemo, ampak – nogometaš vedno pogleda, koliko je navijačev, ki so nekaj več. In to so oni. Plus Združenje navijačev Slovenije," je v intervjuju za rtvslo.si povedal Zahović in na temo o navijačih med drugim dodal: "Brez pozitivne energije na stadionu ni 'šans'. Spomnite se vzdušja za Bežigradom ali pa Kekove reprezentance v Ljudskem vrtu. Slovenija je vodila 1:0, še preden se je začela tekma. Ker so bile Viole, ker so bili Green Dragonsi. Precej sporov je med NZS-jem in obema največjima navijaškima skupinama. To je treba rešiti in potem se bo obrnilo. Kar naenkrat bo Kurtić dober igralec, Verbić bo fantastičen, pa Šporar, Berić ... To bi moral biti cilj NZS-ja. Treba je narediti dobre temelje za selektorja in potem bo to druga ekipa, drugi igralci. Saj že zdaj tečejo in se trudijo, ampak se zdi, kot da so osamljeni."

Celoten intervju z Zlatkom Zahovičem si lahko preberete tukaj.

Članki iz rubrike