Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
14.11.2015 10:52:49
Deli članek:

Sestra francoskega reprezentanta je bila med napadom v dvorani Bataclan

Reuters

Medtem ko je Antoine Griezmann na stadionu Stade de France v reprezentančnem dresu igral proti Nemčiji, je bila njegova sestra v dvorani Bataclan, kjer je koncertirala ameriška rock skupina Eagles of Death Metal.

In ravno v tej dvorani se je odvila prava drama. Obiskovalci koncerta so namreč postali ujetniki teroristov, ki so zasedli dvorano, več kot sto pa jih je v napadu tudi izgubilo življenje.


Med obiskovalci koncerta je bila sestra člana madridskega Atletica, ki ji je uspelo varno zapustiti prizorišče pokola. Še preden je izvedel, kaj se dogaja z njegovo sestro, je Griezmann v sobotnih zgodnjih jutranjih urah na svojem twitter računu sporočil: "Sočustvujem z žrtvami napadov. Bog varuje mojo sestro in Francoze."

Tri ure pozneje pa je napisal svoj naslednji "čivk", ki se je glasil: "Hvala bogu, da je moja sestra uspela zaupstiti Bataclan. Vse moje molitve gredo žrtvam in njihovim družinam."

V SLAČILNICI NEGOTOVOST IN STRAH
Tudi selektor nemške reprezentance Joachim Löw je bil šokiran zaradi dogodkov, ki so se zgodili v Parizu. "Vsi smo izgubili," je kratko dejal. Menedžer izbrane vrste Oliver Bierhoff pa je prenesel nekaj občutkov iz zakulisja. "V slačilnici so vladali velika negotovost, strah in čudno razpoloženje. Vidno je bilo, da so bili fantje šokirani. Takoj so vzeli svoje telefone, da so se seznanili z vsem, kar se dogaja, in poklicali svoje bližnje."

Na twitterju se je oglasila velika množica znanih obrazov iz sveta nogometa, ostalih športnikov in estradnikov, med njimi tudi nekdanji francoski reprezentant Thierry Henry. "Zgrožen sem nad šokantnimi prizori, ki se v tem trenutku dogajajo v Parizu. Moje misli so z vsemi žrtvami in nedolžnimi ljudmi, ki trpijo."