Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jurij Završnik
Jurij Završnik
13.11.2015 21:43:10
Deli članek:

Milan Mandarić: Nič ni na tem

Grega Wernig

"Za vsakim dobrim konjem se praši," pravi stari pregovor. Toda vprašanje je, kdo je samo za to, da se dviguje prah, kdo pa resnično želi delati v dobro kluba. Ali je Milan Mandarić res odstavil direktorja Ranka Stojića? Predsednik je to zanikal.

Da ni vse v najlepšem redu, lahko razberemo tudi iz odgovorov predsednika kluba, Milana Mandarića pa predvsem motijo ljudje, ki po domače povedano, "mešajo drek", ustvarjajo stanje stresa in panike ter rušijo notranji mir v klubu. V prihodnosti bodo zagotovo iz kluba nekateri odšli in prišli bodo novi, bistveno pa je, da vsak, ki je v določenem trenutku v klubu, da vse od sebe za dobrobit ljubljanskih zeleno-belih, saj je ne nazadnje za to dobro plačan. Drugi pa, ki čakajo na svoj trenutek, da pristavijo svoj lonček, naj raje malo premislijo, kaj delajo. Ljudi, ki vnašajo nemir v ekipo, ki dela, si ne želi nihče in si jih ne želijo nikjer.

DOKLER JE Z MANO, GA PODPIRAM
Glede govoric, da je nekaj narobe v odnosih med predsednikom Olimpije in direktorjem Rankom Stojićem, smo preverili tudi pri Mandariću samem.

"Moja teorija in vodilo vodenja kluba je, da dokler je človek v klubu z mano, ga podpiram in o njem govorim samo pozitivne stvari. Če pa bi nekega dne morali narazen, potem bomo povedali, zakaj in kako. Trenutno pa ni nič na tem. Moje misli in misli vseh v našem klubu so v tem trenutku usmerjene k 21. novembru in tekmi z Mariborom. Z drugimi stvarmi se v tem trenutku ne ukvarjam. Mi pa ni prijetno, ko ljudje takole ugibajo in govorijo vsevprek," je govoril predsednik ljubljanskega kluba in nadaljeval: "Tako ali tako mi je težko voditi klub v trenutnem položaju, saj zato potrebujem podporo in pozitivnost okoli sebe. Poskušam, da bi v klubu vladalo pozitivno vzdušje, ne morem pa nič, če ljudje tega ne vidijo. Tu ne morem pomagati. Toda na žalost je tako, čeprav bi bilo veliko boljše, da ne bi bilo tako."

Kot kaže, se zdaj tako v klubu kot predvsem okoli kluba začele delovati določene struje, ki bi rade pristavile piskrček. V naših prostorih se redno dogaja, da se na uspešne ljudi ali klube prisesajo ljudje, ki nimajo iskrenih namenov, da bo pomagali.

"Upam oziroma sem prepričan, da se bodo nekega dne, ko bodo ti ljudje, ki sejejo negativne stvari okoli kluba, uvideli, da gre Olimpija samo navzgor, z nogometne in poslovne plati, utrudili in morda pristopili k nam s pozitivno mislijo in postali naši člani. To je moja vizija in to si želim narediti v Olimpiji," je še govoril ugledni poslovnež.

Morda so ljubosumni na uspeh in preporod, ki ga zdaj doživlja Olimpija? "Moje iskreno mnenje o tem je, da bi raje videl, da so ljubosumni, kot da me žalijo. Ne želim pa si, da bi bili ljudje okoli kluba ljubosumni, ampak da bi z njimi delil naše uspehe. Veliko Olimpijo lahko ustvarimo samo skupaj. En sam človek, en predsednik, en trener ali en igralec ne more sam narediti kluba. Vsi mi smo del kluba, vsi navijači, ki imajo radi nogomet, so del Olimpije, posebej pa navijači Olimpije seveda. Vse moramo deliti tudi z njimi. Želim si, da bi bilo tako, toda ... Moja odločitev je, da vsakemu ponudim priložnost in da gremo skupaj na novo, prestižno raven. Vsi moramo biti del tega. Raje sem del uspešne zgodbe, ko se klub bori za vrh, kot pa del zgodbe v boju za obstanek."

Verjetno bo na derbiju med Olimpijo in Mariborom postavil tudi rekord gledalcev na tekmi najboljše slovenske lige. "To bo pravi derbi in se ga že veselim. Moje življenje je pač tako, da se ukvarjam s pozitivnimi stvarmi, ne vznemirjam pa se z negativnimi, ker vem, da bo negativizem minil," je končal predsednik trenutno prvega kluba na lestvici slovenske lige.