Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
14.11.2015 09:52:33
Deli članek:

Preprečili teroristični napad na Stade de France? (video)

Reuters

Na pariškem stadionu Stade de France so se domačini sinoči v prijateljskem obračunu merili z Nemčijo.

Galski petelini so srečanje sicer dobili z 2:0, iz francoskega glavnega mesta pa prihajajo grozljivi posnetki terorističnega napada, v katerem je življenje izgubilo več kot sto ljudi.

V Parizu se je sinoči zgodilo sedem povezanih napadov. Tri eksplozije naj bi odjeknile tudi v bližini največjega nogometnega objekta v državi (v njih so umrle tri osebe), na katerem je bilo takrat okoli 80 tisoč ljudi. Ena izmed eksplozij se je celo slišala v teve prenosu tekme in je za trenutek zmedla igralce na igrišču. Ti niso vedeli, ali bi nadaljevali z igranjem ali ne, večina pa je mislila, da gre za pirotehniko, ki so jo uporabili navijači. Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi preprečili celo bombni napad na tribunah Stade de Francea.

Reuters

NEMCE EVAKUIRALI IZ HOTELA
Nekaj ur pred začetkom tekme so nemško reprezentanco evakuirali iz hotela, v katerem je bivala. Razlog za to je bila grožnja s podtaknjeno bombo. Med polčasom je odjeknila še ena eksplozija in takrat so evakuirali tudi predsednika države Francoisa Hollanda, ki si je dvoboj v živo ogledal na stadionu.

Panike med gledalci ni bilo do samega konca, ko se je razvedelo o napadih in so se skušali hitro umakniti s stadiona. Med evakuacijo gledalcev s stadiona so ti v en glas zapeli Marseljezo.

Nemška izbrana vrsta bo iz Pariza odpotovala danes dopoldan, Francozi pa bodo verjetno odpovedali svoje gostovanje v Angliji, kjer bi morali v torek na stadionu Wembley odigrati prijateljsko tekmo z domačini.

V seriji bombnih napadov naj bi po zadnjih informacijah umrlo 127 ljudi, predsednik Hollande pa je že razglasil izredne razmere, poleg tega je Francija zaprla tudi meje (enako je storila še Belgija). Največ žrtev je bilo v koncertni dvorani Bataclan, v kateri je umrlo vsaj 113 ljudi. Priče poročajo, da so v dvorano vdrli trije teroristi, ki so deset minut neovirano streljali na neoborožene ljudi in jih pobijali. Policija je po vdoru v dvorano ubila tri teroriste in rešila več kot sto ljudi. Francoske oblasti so sporočile, da so za ta konec tedna odpovedane vse športne prireditve v Parizu in okolici.