Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.06.2015 17:18:42
Deli članek:

Z Mariborom uresničil svoje sanje

nkmaribor.com

Naslednji Izraelec pri Mariboru Marwan Kabha razkril občutke pred selitvijo v Slovenijo.

Marwan Kabha je tik pred selitvijo v Slovenijo spregovoril za enega od medijev v Izraelu. Sreče, ker je postal novi član Maribora, ne skriva, poudaril je celo, da so se mu s prestopom v Ljudski vrt, kjer je podpisal triletno pogodbo, uresničile sanje. Štajercem za Kabho sicer ni bilo potrebno plačati niti evra, nekdanjemu mlademu izraelskemu reprezentantu je pogodba z Maccabijem iz Petah Tikve pogodba potekla.

"Imam kar nekaj sanj, ki jih želim uresničiti v svojem življenju, ena teh je bil tudi prestop na tuje. Vedno me je zanimalo, kako je, ko odideš od doma, prav tako se želim dokazati – in vsem in še zlasti sebi. Verjamem, da lahko igram tudi na najvišji ravni," je za Sport5 povedal 24-letni defenzivni vezist.

Kabha je hkrati razkril, da bi lahko odšel tudi drugam, toda na koncu je bilo več razlogov, zakaj se je odločil za vijoličaste iz štajerske prestolnice. "Imel sem druge ponudbe, toda izbral sem velik klub," je navijačem svojega novega kluba na dušo popihal nogometaš arabskih korenin in nadaljeval: "Ljudje morda tega ne dojemajo tako, saj Maribor ne igra v močnejši evropski ligi. Toda klub niza izjemne dosežke in ima odlične navijače, zato sem na koncu ocenil, da bo to najboljši kraj za mojo kariero. Verjamem, da bom tukaj uspešen, a hkrati upam, da to ne bo moj končni cilj."

Kabha je priznal tudi to, da se je za Maribor lažje odločil, ker mu je kar nekaj lepih besed o prvaku Slovenije povedal rojak Sintayehu Sallalich. "Nekajkrat sva se pogovarjala in svetoval mi je, naj pridem v Maribor. O slednjem mi je povedal veliko pozitivnih stvari. In jasno je, da mi je pomagal pri odločitvi. Pravi, da je mesto mirno in čudovito, da so vsi prijatelji med seboj in da tam vlada pravo družinsko vzdušje," pravi Kabha, ki se je prejšnji teden poročil, v Slovenijo pa bo sprva odšel sam: "Drži. Najprej grem tja sam, ko bom vse organiziral, bo prišla tudi žena. Sicer pa me vsi v moji družini podpirajo pri selitvi v Slovenijo."

Galerija