Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.06.2015 14:35:48
Deli članek:

Enajstmetrovka na drugačen način (video)

vszi

Nogometaš PSV-ja Jetro Willems je na treningu nizozemske reprezentance strel iz bele točke izvedel na zelo inovativen način.

Na treningih nizozemske reprezentance vlada sproščeno vzdušje. Tako se je v enem trenutku kot vratar preizkusil kar odlični napadalec Schalkeja Klaas-Jan Huntelaar, ki pa se v tej vlogi ni preveč izkazal. 

No, pravzaprav ni storil nobene katastrofalne napake, a vseeno je iz gola odšel z manjšo rdečico na obrazu. Zanjo je poskrbel 21-letni Jetro Willems, nogometaš PSV-ja, ki za klub iz Einthovna v članski konkurenci redno igra že od svojega 17. leta. 

Nogometaš, ki ima v lasti rekord najmlajšega igralca, ki je kdajkoli zaigral na evropskem prvenstvu - leta 2012 na Poljskem in v Ukrajini je za Nizozemsko zaigral na tekmi proti Danski, ko mu je bilo vsega 18 let in 71 dni -, je Huntelaarja premagal s fantastično izvedeno enajstmetrovko. 

Pred strelom se je namreč obrnil in ustrelil kar s peto. To pa je storil tako dobro, da Huntelaar ni imel nikakršnih možnosti za obrambo, brez možnosti pa bi po vsej verjetnosti bil tudi kakšen profesionalen vratar.

Odličen zadetek si lahko ogledate v priloženem videoposnetku.