Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
12.06.2015 11:10:15
Deli članek:

S karakterjem so ranljivi

Arsen Perić

Velika nedelja v Stožicah se hitro približuje, pred Srečkom Katancem in njegovimi izbranci sta zgolj še dva treninga. Danes bodo preizkusili igralno površino v Stožicah, jutri pa se bodo znova vrnili v Kranj, kjer je včerajšnja vadba minila brez poškodovanega Andraža Strune.

Napetost pred prihajajočim obračunom z Anglijo se iz dneva v dan le še stopnjuje. Med ljubitelji nogometa na sončni strani Alp je zaznati veliko pričakovanje, za dodatni utrip skrbijo nekateri gostujoči navijači, ki so že pripotovali v Ljubljano in se zabavajo na svoj prepoznaven način. A najpomembnejše je gotovo spoznanje, da je ozračje v naši izbrani vrsti mirno, varovanci Srečka Katanca so še naprej odlično razpoloženi, odločnosti in optimizma ne manjka.

Arsen Perić

Da pa stanje vendarle ni idealno, je poskrbela poškodba Andraža Strune. Član grške Giannine je že med sredinim treningom začutil bolečino v desni mečni mišici, vendar se na to ni kaj prida oziral. Nadaljeval je vadbo, a pretirana vnema je bila bržčas usodna in včeraj se ni mogel potiti skupaj s soigralci. Napovedi niso najbolj obetavne in zdi se, da selektor ne bo mogel računati na njegove usluge.

Morali bomo maksimalno izkoristiti svojo kakovost, v napadu imamo izredne posameznike. Verjamem, da nam s pomočjo navijačev lahko uspe.

Na četrtkovem treningu je nekaj trenutkov v zraku viselo tudi vprašanje o nastopu Martina Mileca. Dobil je namreč močan udarec v piščal in vse skupaj ni bilo videti dobro, toda po oskrbi zdravniške službe se je 23-letni Štajerec vrnil na igrišče in nadaljeval izpolnjevanje svojih nalog. Proti Angliji bržčas ne bo zaigral od prve minute, zato pa bo član udarne zasedbe skoraj gotovo Aleš Mertelj, ki mu Srečko Katanec nadvse zaupa. "Na voljo imamo vse potrebne pogoje, da se na tekmo maksimalno pripravimo," pravi član prvakov iz Ljudskega vrta, ki vadi tako rekoč doma. "Nekaj posebnega je vračati se pod prelepi Storžič," se je nasmejal Aleš Mertelj.

Arsen Perić

Za reprezentanco je zdaj že kar nekaj dni priprav. "To seveda vpliva na uigranost ekipe. Znova smo se začutili na igrišču in potrebni 'mehanizmi' že delujejo. Do tekme je še nekaj časa, tako da bomo vse skupaj spravili na še višjo raven. Na takšno, kot si želimo. Vsi vemo, s kakšnim ciljem smo tu, s kakšnim motivom," je odločen preudarni vezist, ki je igral tudi na Wembleyju, kjer so Angleži po slovenskem vodstvu slavili s 3:1. "To je bila izkušnja, ki ti da nova spoznanja v igri in na splošno v karieri. Verjamem, da jih lahko že v nedeljo izkoristimo v svojo korist. Gotovo si bomo vsi po vrsti prizadevali po najboljših močeh, da bi osvojili točke, ki si jih tako zelo želimo."

Kakovost Anglije je znana. "Vsi vemo, da gre za čvrsto in dobro organizirano reprezentanco, ki bo skušala napadati našo obrambno vrsto ter z visokim presingom odvzemati žoge. Angleže bomo morali umiriti s hitro igro, z dovolj močnimi in natančnimi podajami, na ta način jih bomo prisilili, da se bodo pomaknili nazaj. Če jim pokažeš pravi karakter, so ranljivi. Morali bomo maksimalno izkoristiti svojo kakovost, v napadu imamo izredne posameznike. Verjamem, da nam s pomočjo navijačev lahko uspe," je odločen Aleš Mertelj.

Arsen Perić

Branko Ilić dodaja: "Dobro treniramo, temu primerno bomo pripravljeni. Čaka nas zelo težka tekma, ki pa nam lahko veliko prinese. Vseh devetdeset in še nekaj dodatnih minut bomo morali biti disciplinirani in osredotočeni na svoje naloge, posebno pazljivi pa bomo morali biti predvsem v obrambi. Na drugi strani bo treba znati izkoristiti vsako ponujeno priložnost."