Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.06.2015 10:43:48
Deli članek:

Bi zdaj šlo, ko smo tudi mi med elito?

Profimedia

Pantaleo Corvino velja za enega bolj uglednih funkcionarjev v Italiji. Ime si je ustvaril predvsem kot športni direktor Lecceja, ko je med letoma 1998 in 2005 v Italijo pripeljal kar nekaj sila kvalitetnih nogometašev, ki so bili potem uspešni tudi drugje.

Pantaleo Corvino se je podpisal pod prestope Javierja Chevantona, Valerija Bojinova, Mirka Vučinića in Cristiana Ledesmo, kasneje je pri Fiorentini nadaljeval s kvalitetnim kadrovanjem, v Firence so po njegovi zaslugi prišli Stevan Jovetić, Daniel Osvaldo, Adrian Mutu, Felipe Melo, Juan Vargas …

Decembra lani se je sivolasi uradnik preselil v Bologno, ponudbo je sprejel, čeprav je bila slednja v tistem trenutku v drugi ligi. Toda izziv ga je premamil tudi zaradi tega, ker je dobil proste roke pri novačenju novih igralcev in hkrati precej zajeten proračun. Že januarja je želel k Bologni pripeljati Josipa Iličića, Fiorentina je celo sprejela njegovo ponudbo zanj, toda reprezentant Slovenije je rekel ne, saj ni želel prestopiti v serie B.

Zdaj se je Bologna vrnila med elito, ker želi uspešno igrati tudi tam, se namerava v poletnem prestopnem roku precej okrepiti. In kot vse kaže, bo Corvino spet potrkal tudi na vrata Fiorentine. V upanju, da bo imel tokrat z Iličićem več sreče. Corvino naj bi že napovedal svoj obisk Firenc, kjer pa so mu menda dali jasno vedeti, da zdaj za Iličića, ki ima za seboj vrhunski zadnji mesec sezone, zahtevajo občutno več kot pozimi, ko je bil na stranskem tiru. Govori se celo, da za manj kot deset milijonov evrov odlični gorenjski nogometni virtuoz zagotovo ne bo šel nikamor.

Poleg Iličića naj bi Corvino v nekdanji klub Reneja Krhina želel pripeljati tudi bivšega italijanskega reprezentančnega napadalca Giampaola Pazzinija iz Milana, Fabia Borinija, ki je na plačilnem seznamu Liverpoola, a je doslej kot posojen igral pri Sunderlandu, in Gregoireja Defrela iz Lecceja.