Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.06.2015 11:05:20
Deli članek:

Carmelo Anthony obuja nogomet v Portoriku

Po zaslugi Carmela Anthonyja, košarkarja ekipe New York Knicks, se v Portoriko vrača profesionalni nogomet. Zvezdnik lige NBA je napovedal, da bo njegova ekipa Puerto Rico v severnoameriški nogometni ligi NASL začela igrati že v prihodnji sezoni.

"V veliko čast mi je, da lahko napovem, da se profesionalni nogomet vrača na otok. V zadnjih šestih letih sem skozi svoje fundacije veliko denarja namenil razvoju košarke v revnih skupnostih, tokrat želim obuditi nogomet, ki ima v Portoriku veliko privržencev," je svojo odločitev pojasnil Anthony, ki bo z ekipo Puerto Rico igral v Bayamonu na prenovljenem stadionu Juan Ramon Loubriel, ki sprejme 12500 gledalcev in na katerem svoje domače tekme igra tudi portoriška nogometna reprezentanca.

Puerto Rico bo trinajsti klub v ligi NASL, za MLS drugi po kakovosti v severni Ameriki, ki ima v letošnji sezoni enajst članov. Konec prejšnjega meseca je vključitev vanjo napovedal tudi Miami, ki ga bo vodil Paolo Maldini, nekdanji legendarni kapetan italijanske reprezentance in Milana, ki je sprejel vabilo podjetnika Riccarda Silve, da prevzame novoustanovljeno ekipo s Floride.