Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Iil
Iil
14.08.2014 22:48:55
Deli članek:

Martino je navdušen

afa.org.ar

Novi argentinski selektor Gerardo Martino je navdušen, da je dobil priložnost za delo z izbrano vrsto.

Martino je po koncu zadnje sezone že po prvem letu (podpisano je imel dveletno pogodbo) zapustil Barcelono, v začetku tedna pa na argentinskem selektorskem stolčku nasledil Alejanda Sabello, ki je z gavči v finalu svetovnega prvenstva v Braziliji izgubil z Nemčijo (0:1). Martinu je s katalonskim velikanom uspelo osvojiti samo španski superpokal.

"Težko vam razložim, kako ponosen sem, da mi je argentinska nogometna zveza zaupala tako pomembno nalogo," je 51-letni strokovnjak povedal na predstavitvi v Buenos Airesu. "Naše delo je, da Argentino zadržimo na mestu, kjer je zdaj."

"Po povratku iz Barcelone sem se želel odpočiti, ampak ponudba, da bi vodil izbrano vrsto, ne pride vsak dan. To je čustvena obveza, saj gre za službo, ki si jo želijo vsi, zato sem moral malo spremeniti načrte. Naš cilj je, da nadaljujemo Alejandrovo delo," je dejal Martino, ki bo na klopi gavčev debitiral 3. septembra v Düsseldorfu, ko se bo v prijateljski tekmi pomeril s svetovnimi prvaki Nemci.

To je njegova druga selektorska služba, saj je bil pred tem pet let (2006-2011) selektor Paragvaja, s katerim se je na svetovnem prvenstvu leta 2010 uvrstil v četrtfinale. Leto pozneje pa je v fianlu Cope Americe izgubil z Urugvajem.