Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
14.08.2014 16:00:58
Deli članek:

To je vprašanje za upravo

Grega Wernig

Šest porazov in remi. Takšen je goriški izkupiček v otvoritvi nove sezone, v sredo zvečer so varovanci trenerja Luigija Apollonija v tekmi za superpokal z 1:4 klonili pred Mariborčani.

Obračun v Športnem parku je bil odločen že v prvi polovici prvega polčasa, ko so vijoličasti z lahkoto povedli z 2:0 in si zagotovili četrto superpokalno lovoriko. »Nismo začeli dobro, oba gola smo dobili po lastnih napakah, zgodnji zaostanek nas je presekal. V nadaljevanju smo nekako le stopili skupaj in zadeli za 1:2. Imeli smo še nekaj polpriložnosti, toda potem se je zgodila še ena najstrožja kazen, hkrati smo ostali brez izključenega igralca, nakar se tekmecem nismo mogli več enakovredno postaviti po robu. Maribor je bil boljši. Če ne bi bilo druge enajstmetrovke, bi morda še lahko kaj izvlekli, po tretjem prejetem zadetku možnosti ni bilo več,« je dejal Dejan Žigon, ki se je izkazal s podajo za edini goriški gol, ki ga je dosegel Stephen Ayodele Makinwa. Nekdanji nigerijski reprezentant je sicer z nekaj potezami razkril, da je odličen igralec, a še bolj je bila opazna preslaba telesna pripravljenost.

 

ZAČENJAMO NOVO PRVENSTVO
Goričani so doživeli že šesti poraz na sedmih preizkušnjah v dozdajšnjem delu sezone. »Res smo slabo začeli, a zdaj moramo vse to odmisliti. Pred nami je tekma z Rradomljami, v nedeljo se za nas začenja novo prvenstvo. Vse misli moramo osredotočiti v ta dvoboj, pokazati svoj pravi obraz in zmagati,« je še povedala goriška desetica.
»Maribor je zasluženo zmagal, a tudi mi smo lahko z dvignjenimi glavami odšli z igrišča. Žal nam je, da smo na prepoceni način dobili zadetke. Zlasti prvega, ki je bil posledica nezbranosti v obrambi, to se ne sme več dogajati. Zdaj nam ne preostane drugega, kot da stopimo skupaj, strnemo vrste in damo vse od sebe, da bomo v prihodnje uspešnejši,« je v sredinem večeru z odločnim glasom pripovedoval Matija Širok in na poizvedovanje predstavnikov sedme sile o tem, ali se bo igralska zasedba do konca prestopnega roka še dopolnila, odvrnil: »To je vprašanje za upravo kluba.«

Grega Wernig