Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.08.2014 15:30:46
Deli članek:

Uradno: Maribor - Celtic

Uefa je pritožbo Legie zavrnila, kar je potrdil tudi lastnik poljskega kluba Dariusz Mioduski. Vijoličasti v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov tako proti škotskemu velikanu.

Namigovanja so se uresničila, dvomov zdaj ni več. Uefa je zavrnila pritožbo Legie, ki si je v dvoboju s Celticom privoščila hudo administrativno napako, zaradi česar je dobljeno tekmo na igralni površini za zeleno mizo izgubila z 0:3. In se tako poslovila od kvalifikacij za ligo prvakov. Vijoličasti se bodo tako za uvrstitev v najelitnejše klubsko tekmovanje na svetu udarili s škotskim velikanom Celticom, ki bo v Ljudskem vrtu gostoval v sredo, 20. avgusta, povratna tekma bo šest dni pozneje v Glasgowu.

"Pritožbena komisija Uefe je zavrnila pritožbo poljskega kluba ter s tem potrdila odločitve svojih kontrolnih in nadzornih organov na prvi stopnji," se je glasilo pojasnilo Uefe o tem primeru.

V Varšavi so odločitev Uefine komisije za pritožbe seveda sprejeli z velikim razočaranjem oziroma kar ogorčenjem. »Na tej stopnji žal ni zmagal nogomet. Gremo na Mednarodno športno razsodišče v Lozani,« je preko twitterja sporočil lastnik Legie Dariusz Mioduski.