Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.08.2014 22:13:49
Deli članek:

Conte tudi uradno selektor Italije

figc.it

Nekdanji trener Juventusa se je z italijansko nogometno zvezo dogovoril za dveletno sodelovanje. Uradna predstavitev selektorja bo v torek.

Conte se je poleti poslovil od stare dame, s katero je osvojil tri naslove državnega prvaka. Za slovo pa se je odločil ravno v času, ko je Cesare Prandelli zapustil italijanski selektorski stolček in že takrat se je začelo namigovati o tem, da bi izpraznjeno mesto utegnil zasesti prav Conte.

Prandelli je odšel zaradi slabih predstav na svetovnem prvenstvu, prejšnji mesec pa je podobno storil tudi predsednik italijanske zveze Giancarlo Abete, ki ga je v tem tednu nasledil Carlo Tavecchio. "Predsednik Tavecchio se je po telefonu pogovarjal s Contejem, da sta se dogovorila o sodelovanju. Conte bo reprezentanco vodil do 31. julija 2016," so zapisali na uradni spletni strani zveze.

Italijanski športni dnevnik La Gazzetta dello Sport je poročal, da naj bi Contejeva letna plača znašala 1,6 milijona evrov. Vendar pa je 45-letni strokovnjak v Juventusu zaslužil dvakrat več, zato je zveza za pomoč zaprosila glavnega opremljevalca reprezentance, ki naj bi pokril razliko.

Conte bo poleg plače še dodatno nagrajen, če mu uspe ekipo popeljati na Euro 2016 če se Italija na lestvici Fife dvigne za vsaj pet mest (trenutno so azzurri 14.) in če bo Italija igrala v finalu naslednjega evropskega prvenstva.