Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
14.08.2014 21:15:50
Deli članek:

Predsednik francoske zveze še upa

fff.fr

Predsednik francoske nogometne zveze Noel Le Graet še ni sprejel odločitve Francka Riberyja, ki je v sredo povedal, da ne bo več igral za izbrano vrsto.

Le Graet upa, da si bo 31-letni član Bayerna premislil in da ga bomo tudi v prihodnje lahko gledali v dresu galskih petelinov. Zato je Riberyja pozval naj še enkrat premisli o svoji odločitvi, saj je prepričan, da je bila nekoliko preuranjena.

"Prebrali smo, da se je Ribery odločil končati reprezentančno kariero. Takšno razmišljanje pri tako nadarjenem športniku ne more biti rezultat samo ene analize in ne more biti dokončno. Pred Franckom je še nekaj uspešnih let," je dejal Le Graet. "Odločitev vpliva tudi na selektorja, ki dela v korist francoske izbrane vrste. Kako naj se Francija znajde brez enega najboljših igralcev na svetu in to ravno v času, ko se približujemo Euru 2016, ki ga gostimo prav mi? To je povsem upravičeno vprašanje, saj se francoske ekipe ne da kar tako zavrniti."

Ribery je za izbrano vrsto odigral 82 tekem, Le Graet pa verjame, da bi igralčeva želja po tekmovanju lahko bila dovolj, da spremeni odločitev in se pred Eurom 2016, ki ga bo gostila njegova domovina, vrne v reprezentanco. "Franck ljubi francosko reprezentanco in je že pokazal svojo predanost modremu dresu. Je rojen tekmovalec, ki mu je usojeno igranje na največjih tekmovanji. To pa seveda vključuje tudi reprezentanco. Če se bo spet vrnil v svojo najboljšo formo, sem prepričan, da bo še enkrat premislil."