Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/nu
STA/nu
14.08.2014 21:00:21
Deli članek:

Prekmurke kljub porazu v ligi prvakinj

Grega Wernig

Slovenske prvakinje, igralke Teleing Pomurja, so v zadnji kvalifikacijski tekmi za ligo prvakinj izgubile, a je bil tudi minimalni poraz dovolj, da so se uvrstile v glavni del tekmovanja.

Na zadnji tekmi turnirja v Črni gori so jih z 2:1 (1:1) premagale igralke madžarskega MTK z 2:1 (1:1). Madžarke so tako z devetimi točkami osvojile prvo mesto v skupini 3, Slovenke so bile s šestimi druge.

MTK si je z zmago zagotovil neposredno uvrstitev v ligo prvakinj, Prekmurkam pa bi za to zadostoval že neodločen izid, vendar se je na koncu izkazalo, da je bil za to dovolj tudi minimalen poraz.

Slovenske prvakinje so po avtogolu tekmic povedle v 23. minuti, Madžarke pa so nato hitro izenačile. Do preobrata pa prišle v 87. minuti, ko je z bele točke za končnih 2:1 zadela Anita Padar.

Ekipi Teleing Pomurja in Gintre Universitetasa sta se v ligo prvakinj uvrstili kot najboljši drugouvrščeni moštvi v kvalifikacijah.

Beltinčanke so se prvič v zgodovini uvrstile med 32 najboljših ekip stare celine. Izbranke trenerja Bojana Jančarja bodo tako nastopile v končnici lige prvakinj, kjer se na izpadanje. "Zelo smo zadovoljni z doseženim, kajti ni majhna stvar priti med 32 ekip v Evropi. Zato lahko samo čestitam dekletom kot tudi ostalim članom ekipe. To je velik dan za slovenski nogomet, predvsem ženski", je po tekmi dejal direktor kluba Štefan Kozic.

Na treh tekmah so Pomurke dosegle dve zmagi in utrpele en poraz, njihova skupna razlika v zadetkih je 9:2. Štirikrat je zadela Tanja Vrabel, dvakrat Mateja Zver, po enkrat pa Špela Kolbl in Manja Rogan.

Teleing Pomurje je najprej s 4:0 premagal domačo zasedbo Ekonomist, nato pa z enakim izidom še estonski Pärnu.