Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
28.09.2024 08:03:40
Deli članek:

Pele so pesti. Večerni spopad Gorgon in Black Gringosov v Lendavi (video)

Zajem zaslona Lendavainfo

Ena oseba je bila lažje poškodovana.

Danes ob 15. uri se bo na stadionu pod vznožjem vinogradov začel prekmurski derbi med Nafto in Muro. Strasti so razvnete, žal pa se je v petkovem večeru v pričakovanju prestižnega obračuna zgodil tudi incident. Spopadli sta se navijaški skupini obeh klubov. Black Gringosi so 'začutili potrebo', da se v Lendavo odpravijo že dan pred tekmo, a so bile na 'obisk' očitno pripravljene tudi Gorgone. Prišlo je do 'izmenjave mnenj', zapele so tudi pesti, vendar so možje postave preprečili izgred večjih razsežnosti.

"Ob 22. uri je v Lendavi prišlo do kršitve javnega reda in miru. Sprli sta se skupini nogometnih navijačev iz Lendave in Murske Sobote, pri tem pa je bila lažje poškodovana tudi ena oseba. Policisti so z intervencijo vzpostavili red, enemu kršitelju izdali plačilni nalog, zoper zaenkrat še neznanega storilca povzročitve lahke telesne poškodbe pa sledi kazenska ovadba," piše v policijskem poročilu.

Ob tem dodajmo, da bo policija ob robu derbija zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja spremljala in dokumentirala policijske postopke ter morebitne kršitve javnega reda in miru, pri čemer bo uporabila tudi tehnična sredstva za fotografiranje in snemanje. Na tekmi je prepovedano vsakršno nasilno ravnanje, vnašanje pirotehničnih izdelkov in drugih nevarnih predmetov ter žaljivih transparentov. Policisti vse navijače in druge obiskovalce tekme pozivajo k spoštovanju zakonodaje ter odrejenih navodil organizatorja in policistov, navijanje pa naj poteka v športnem duhu.